Világ

Kirándulás kutyával – mi kerüljön a túrafelszerelésbe?

A kellemes tavaszi időjárásban a gazdik és a kutyák is szívesen időznek a szabadban. Ám a kertben vagy a parkban ücsörgés egy idő után unalmas, ezért itt az ideje előkapni a bakancsot, a hátizsákot, és irány az erdő!
vous - 2023.04.17.
Kirándulás kutyával – mi kerüljön a túrafelszerelésbe?

Hazánkban szerencsére rengeteg csodás kirándulóhely akad, ha pedig már túrázni megyünk, kedvencünket se hagyjuk ki a mókából! Indulás előtt azonban ne felejtsük el becsomagolni számára az alábbiakat!

Élelem

Úgy ahogy magunknak is készítünk be elemózsiát az útra, ne feledkezzünk meg négylábú barátunkról sem, hiszen ő is megéhezik majd az út során!

Készítsünk be egy adagra valót a Petgurunál kapható Panzi kutyaeledelek valamelyikéből! Ezek a teljes értékű eleségek kellő energiával látják el az állatot, akinek így nem korgó gyomorral kell figyelnie, ahogy mi jóízűen falatozzuk a szendvicseket.

Kirándulásra mindenképp célszerű száraz eledelt választani, hiszen a konzervdobozt nehéz cipelni, felbontás után pedig hűtőben kell tartani, mert hamar megromlik. A száraz eledelt viszont elég csak betenni egy jól záródó zacskóba, és mehet is a hátizsákba. 

Ne feledkezz meg egy összecsukható tálkáról sem, amiben oda tudod majd adni az eleséget a kutyának, így nem a földről kell felennie! Amikor te megállsz ebédelni, akkor porciózd ki neki is az eledelt!

Ivóvíz

A kirándulás során az állat nemcsak éhes, hanem szomjas is lesz, ezért a vízről sem szabad elfeledkezni. Ráadásul a fokozott fizikai igénybevétel miatt nagy valószínűséggel a folyadékigénye is megnő majd, így célszerű akár 1-2 liternyi mennyiséggel készülni. 

A vizet töltsd egy jól záródó palackba, de ne felejts el vinni egy edényt is, amibe beleöntheted! Itt is válaszd a kimondottan utazásra és túrázásra szolgáló, összecsukható verziót, mert ez sokkal helytakarékosabb, nem mellesleg a súlya is csekély. 

Póráz és hám

A megszokott környezetből kiszakadva hirtelen új ingerek tömkelege éri a kutyát. Ilyenkor természetes, ha minden érdekli, mindent meg akar szaglászni, netán követni egy-egy vadon élő állat nyomát.

Ám nem túl okos ötlet hagyni, hogy csak úgy szabadon kószáljon az erdőben, mert eltévedhet, összetalálkozhat egy agresszíven reagáló vaddal, vagy akár egy vadász prédájává válhat. Ne feledd, hogy az erdőben is fő a biztonság, így a kutyára rakj fel hámot és tartsd pórázon, hogy mindig a közeledben legyen! Ebből biztosan nem lesz baj.

Forrás: Canva

Ürülékgyűjtő zacskó

Bár azt hihetjük, hogy az erdőben senkit sem zavar, de a kutyák ürüléke nem része az erdők ökoszisztémájának, így itt is érdemes felszedni utána. Főleg akkor, ha egy forgalmas turistaúton vagy kijelölt pihenőhelyen végzi el a dolgát, ahol mások is gyakran megfordulnak. Legyünk felelős kutyatartók kirándulás közben is! 

Elsősegélykészlet

Csipesz a kullancsok kiszedésére, fertőtlenítőszer az azonnali sebkezelésre, kötszer és géz a sérülések bekötözésére – ezekre nemcsak négylábú barátunknak, hanem akár nekünk is szükségünk lehet, így semmiképp felejtsük ki a pakkból!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!