Egyéb kategória

Hogyan segíthetsz az embereknek és a társadalomnak a szociális munka segítségével: A Jooble tippjei

Ismerd meg hogyan, segíthetsz az embereknek és a társadalomnak szociális munkán keresztül! Fedezd fel Jooble tippjeit és alkalmazd azokat a gyakorlatban. Tanulj, kérj segítséget, terjeszd széleskörűen tevékenységedet és válj a változás részévé a Jooble álláskereső segítségével.
vous - 2023.11.10.
Hogyan segíthetsz az embereknek és a társadalomnak a szociális munka segítségével: A Jooble tippjei

A szociális munkások előtt számtalan lehetőség nyílik meg, rengeteget fejlődnek és tanulnak, viszont hátrányokkal is rendelkezik ez a nemes feladat, hiszen rengeteg türelemre, kitartásra van szükségük azoknak akik ebbe belekezdenek. A szociális munka sokféle területen elvégezhető, ezért azt ajánlom alaposan nézz utána annak, hogy a lakhelyed melyik pontján lehet állást keresni. Vegyük például azt, ha egy északkeleti honfitársunk begépeli azt, hogy állás Emőd. Rengeteg olyan szociális munkát talál majd, amely felkelti az érdeklődését. Bármilyen munkát keresel, a Jooble álláskereső portálon valószínűleg megtalálod. Fedezz fel a modern keresőfunkciókat és jelentkezz az állásokra néhány kattintással.

Ezt minden Borsod-Abaúj-Zempléni lakos meg tudja tenni, nem csak az Emődön élők. Ezért mindenképp nézz utána, hogy a lakóhelyed közelében találsz-e szociális munkát. Ha azonban nem jársz sikerrel, sosem késő elkeseredni, hiszen ha feliratkozol a működő e-mail címeddel, akkor a Jooble küldeni fog neked értesítést arról, hogy a te területeden és annak közelében milyen munkalehetőség bukkan fel.

  • tipp – Ismerd meg önmagad!

Kérdezd meg magadtól:

  • Mi is érdekel téged téged úgy igazán?
  • Mit tudnál hozzátenni a segítségeddel?
  • Hogyan segíthetnél?

Ezek a kérdések mind megfordulnak abban az emberben, aki eldönti ezzel szeretne foglalkozni. Apropó! Foglalkozni?  Kedveled az időseket? Netalántán a bölcsiben szeretnél vigyázni a tipegőkre? Esetleg szeretnél különféle rehabilitációs központokba látogatni? Mindig arra törekedj, hogy szeresd is azt, amivel foglalkozol, hiszen ha te nem szeretsz  idősekkel foglalkozni, és mégis elmész egy idősek otthonába,  ez az időseknek is előbb utóbb szemet fog szúrni, és nem fognak kedvelni. Ezáltal sem a te lelked nem lett tisztább, sem a társadalom, sem az idősek nem jutottak előrébb.

  • tipp – Tanulj szorgalmasan!

Minden nap tanulunk valami újat. Ez a szociális munkára is egyaránt igaz. Tanulni kell, képezni magad, pláne akkor ha valami nagyon más irányba szeretnél elindulni, mint amelyet te komfortzónád elvisel. Tegyük fel, szeretnél elmenni egy rehabilitációs központba, de fogalmad sincs hogyan tedd. Ehhez nagy szükség van tanulásra, arra hogy fejleszd magad, mit kellene tenned, hogyan kellene kommunikálnod, miben kellene segítened az ottlévők munkáját. Ha esetleg vidéki vagy, és Kalocsa közelében élsz, az állás Foktő oldal segítségedre válhat, de ezt mindegyik megyével, településsel meg tudod tenni. Ezáltal a legtöbbet tudod kihozni magadból, és rengeteget fogsz fejlődni, ha megtalálod azt az állást, amelyet szociális munkásként is el tudsz végezni. És a legfontosabb: tanultál egy jót.

  • tipp – Ne félj segítséget kérni!

Az X-faktorban is vannak mentorok. De itt most azokról a mentorokról van szó, akik a szociális munkakörben vannak.  Ők azok, akik segítenek elindítani az úton, segítenek neked megtalálni a számodra megfelelő önkénteskedési folyamatot, akár meg is változtathatják a gondolkodásmódodat, hiszen lehet eddig te a bölcsibe szerettél volna elmenni a gyermekekhez, de te, és a segítő partnered rájöttetek arra, hogy sokkal jobban érdekel téged az ételosztás. Ezek az emberek fejleszthetik a kommunikációs képességeidet, segíthetnek, tanácsokkal láthatnak el, ezek mind olyan fontos dolgok, amelyhez nem árt, ha van egy támogató társ mellettünk és segít minket eligazítani ebben a tág légkörben. Aztán az is lehet, hogy te is mentorrá válhatsz egy idő után. A szociális munka is ad különféle lépcsőfokokat az ember számára, neki csak fel kell lépegetni azokon.

  • tipp – Terjeszd, amit csinálsz!

Terjeszd, azt, hogy mit, hol, hogyan, tulajdonképpen mit csinálsz. A social media közösségek rengeteget segíthetnek ebben. Ha kiteszed Instagramra, hogyan vigyázol egy kisgyermekre, vagy kiposztolod azt, hogyan segítesz a néninek felmenni a  lépcsőn, rögtön felfigyelnek rád az emberek. Talán fel is fognak keresni téged, akár tanácsokkal is elláthatnak, és ami a legszuperebb az egészben, kialakulhat egy szuper kis közösséged, akik támogatást nyújtanak a hétköznapokban.

A listát még sok mindennel bővíthetnénk, de ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket egy szociális munkásnak szembe kell néznie. A világ segítése, az emberek és a társadalom felé nyújtotta kéz mindent megváltoztat. És mindent a jobb irányba. Te is legyél szociális munkás. Tedd rendbe a világot!

A Jooble álláskereső portál támogatja azokat, akik szociális munkát végeznek, és igyekszik naprakész lehetőségekkel várni a munkakeresőket. Iratkozz fel az e-mailes értesítésekre és legyél a jelentkezők között az első – így sokkal nagyobb eredményeket érhetsz el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.