Egyéb kategória

Hogyan marad sokáig friss? – Kánikulatippek a pihegő rózsákért

Nincs szebb dekoráció az élő virágoknál! Mondjuk egy csokor rózsa az asztalon csodákra képes. Gyönyörűvé varázsolja a teret, mesés illatot áraszt, és még a hangulatotok is jobb lesz tőle. De meddig élvezhetjük ezt a csodát a nyári melegben? Ha követitek a tippjeinket, akkor sokáig!
vous - 2015.07.04.
Hogyan marad sokáig friss? – Kánikulatippek a pihegő rózsákért
  • Mielőtt megveszitek a rózsát, érdemes szemügyre venni a virágot, válasszatok minél bimbósabbat, és tapogassátok meg a fejét. Ha már túl puha, akkor az a rózsa nem friss. De nemcsak a feje, hanem a szára is árulkodó: ha naponta metszik a szárát, akkor jól kezelték a virágot
  • Ha pedig saját kezűleg szednétek a rózsát, akkor reggel vagy késő este tegyétek
  • Ha ajándékba viszitek, a frissesség érdekében tekerjétek a fejét nedves papírba, mert a szirmain keresztül is fel tudja szívni a vizet!
  • Ha ajándékba kapjátok, akkor a szárából mindig vágjatok le körülbelül egy centit, mielőtt vízbe tennétek
  • Fontos, hogy a vázába mindig sok és jéghideg vizet engedjetek, és sötét, hűvös helyen tároljátok
  • A rózsa vizét lehetőleg mindennap cseréljétek, az alsó leveleket szedjétek le, és a szárából is mindennap vágjatok
  • Ha pedig a rózsa feje mégis lekonyulna, ne aggódjatok! Dobjátok bele egy kád hideg vízbe pár órára. Ha még mindig nem az igazi, akkor pedig egy késsel a víz alatt vágjátok vissza a szárát, és meglátjátok, újra életre kel
Címkék: #nyár #rózsa #virág
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.