Trend

Hogy érdemes inget választani?

Ingből igencsak sokféle fazon és stílus létezik. Ezért egyáltalán nem érdemes elkapkodni a döntést. Az sem mindegy, milyen alkalomra választunk, és persze a fazonját is érdemes a saját kényelmünkhöz mérten kiválasztani. Hogyan fogjunk neki?
vous - 2023.08.16.
Hogy érdemes inget választani?

Alkalmi vagy hétköznapi?

Az alkalmi ingeket könnyű felismerni. Ezek keményített gallérral rendelkeznek, többségében egyszínűek és a gallér állása is megfelelő arra, hogy nyakkendőt viseljünk hozzájuk. Ezek az ingek öltönyökhöz és zakókhoz mutatnak a legjobban az elegáns alkalmakra, de természetesen ugyanúgy tudjuk őket kombinálni egy félelegáns hétköznapi viselethez is. Viszont a többségük könnyen gyűrődhet, ezért a hétköznapokra inkább más típust jó választani. A hétköznapi ingek között keményített és puha galléros modellek is találhatóak. Ezek anyaga általában kevésbé gyűrődik, finom pamutból vagy vastag flanelből készülhet többek között, ugyanakkor farmer és vászon anyagú ingek is kaphatóak szép számmal. A hétköznapokon már merészen választhatunk a mintás darabok közül. Kockás, csíkos és akár még rajzfilmfigurás mintával ellátott ingeket is kaphatunk. Utóbbiakat is jól tudjuk kombinálni például egy vagány sportzakóval, ha a hanyag elegancia a cél.

Nem mindegy az ing fazonja sem

Elsőre azt gondolnánk, hogy az ingek kizárólag regular fazonban kaphatóak. Manapság azonban egészen széles választék található a különféle ingstílusokból. Például a karcsúsított slim fit verziók igen népszerűek, viszont ebben az esetben mindenképp olyan méretet válasszunk, ami nem fog túlságosan feszülni rajtunk. A nagyon feszülő slim fit ing ugyanis már inkább ad furcsa hatást, mint elegáns megjelenést. Aztán persze válogathatunk a skinny és az extra bő ingek közül is. Utóbbiakat szigorúan hétköznapokra érdemes választani, például egy laza nyaralás alkalmával, öltöny mellé semmiképp sem. Ezen kívül pedig hosszított ingeket is találunk a kínálatban, amely igazán bohém és egyben sikkes megjelenést kölcsönözhet a hétköznapokon, ha például vászonnadrággal és loaferrel kombináljuk. Elegáns és irodai környezetben pedig a legjobb, ha maradunk a regular fazonnál, vagy az olyan slim fitnél, ami tényleg nem fog a testünkhöz simulni.

Ajánlott cikkek