Világ

Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai – A szíreken is segítenek a szcientológusok

A Covid óta sem lett kevesebb a baj, inkább egyre csak szélesedik a rászorulók köre. A pandémia kezdete óta segítik heti rendszerességgel a hazai rászorulókat a szcientológus önkéntes lelkészek.
vous - 2023.03.01.
Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai – A szíreken is segítenek a szcientológusok

Aztán egy éve már a menekülteknek is adományoznak. A török-szír földrengés óta pedig a gyűjtést már a földrengés károsultjainak megsegítésére is folytatják. Amíg nemzetközi csapataik Törökországban segítenek a rengés epicentrumánál, addig magyarországi önkéntes lelkészeik a Török Köztársaság Nagykövetségén adtak át adománycsomagot, mely főként pelenkákból, bébiételekből, cumisüvegekből, higiéniai szerekből, takarókból, felnőtt- és gyermekruhákból állt.

Majd felvették a kapcsolatot a Szír Nagykövetséggel, és nekik is eljuttattak egy hasonló adománycsomagot, melyet a Nagykövetség juttat ki Szíriába. A legtöbben Törökországnak segítenek, pedig a szíriai földrengés túlélőinek sincs könnyebb dolguk. Sőt! Az amúgy is elmaradottabb infrastruktúrával bíró szíreket még háború is sújtja, és a kedvezőtlen időjárás viszontagságai mellett hajléktalanná vált családok ezreinek most minden segítség jól jön.

Ezért a szcientológusok folytatják a gyűjtést a szíreknek – nem megfeledkezve a hazánkban élő bajbajutottakról.

Hisz itthon is van szükség segítségre, ezért az elmúlt hetekben szállítottak tartós élelmiszert, ruhát, játékot, rajztáblát, könyvet, édességet budapesti nagycsaládosoknak, adományoztak alapanyagokat vidéki szegényeknek történő ételosztáshoz, illetve eljuttattak szintén tartós élelmiszert, üdítőket, édességet, pelenkát és tisztálkodószereket egy szeretetszolgálaton keresztül az Ukrajnából érkező menekülteknek is.

Bár a humanitárius támogatás rengeteget jelent a külföldi katasztrófa sújtotta területeken, a hazánkban élő rászorulókról sem szabad megfeledkezni, hisz minden éhező család, gyermek vagy felnőtt sorsa nehéz, de egy kis odafigyeléssel és összefogással honfitársainkat át lehet segíteni e válságos időszakon.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.