Világ

Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai – A szíreken is segítenek a szcientológusok

A Covid óta sem lett kevesebb a baj, inkább egyre csak szélesedik a rászorulók köre. A pandémia kezdete óta segítik heti rendszerességgel a hazai rászorulókat a szcientológus önkéntes lelkészek.
vous - 2023.03.01.
Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai – A szíreken is segítenek a szcientológusok

Aztán egy éve már a menekülteknek is adományoznak. A török-szír földrengés óta pedig a gyűjtést már a földrengés károsultjainak megsegítésére is folytatják. Amíg nemzetközi csapataik Törökországban segítenek a rengés epicentrumánál, addig magyarországi önkéntes lelkészeik a Török Köztársaság Nagykövetségén adtak át adománycsomagot, mely főként pelenkákból, bébiételekből, cumisüvegekből, higiéniai szerekből, takarókból, felnőtt- és gyermekruhákból állt.

Majd felvették a kapcsolatot a Szír Nagykövetséggel, és nekik is eljuttattak egy hasonló adománycsomagot, melyet a Nagykövetség juttat ki Szíriába. A legtöbben Törökországnak segítenek, pedig a szíriai földrengés túlélőinek sincs könnyebb dolguk. Sőt! Az amúgy is elmaradottabb infrastruktúrával bíró szíreket még háború is sújtja, és a kedvezőtlen időjárás viszontagságai mellett hajléktalanná vált családok ezreinek most minden segítség jól jön.

Ezért a szcientológusok folytatják a gyűjtést a szíreknek – nem megfeledkezve a hazánkban élő bajbajutottakról.

Hisz itthon is van szükség segítségre, ezért az elmúlt hetekben szállítottak tartós élelmiszert, ruhát, játékot, rajztáblát, könyvet, édességet budapesti nagycsaládosoknak, adományoztak alapanyagokat vidéki szegényeknek történő ételosztáshoz, illetve eljuttattak szintén tartós élelmiszert, üdítőket, édességet, pelenkát és tisztálkodószereket egy szeretetszolgálaton keresztül az Ukrajnából érkező menekülteknek is.

Bár a humanitárius támogatás rengeteget jelent a külföldi katasztrófa sújtotta területeken, a hazánkban élő rászorulókról sem szabad megfeledkezni, hisz minden éhező család, gyermek vagy felnőtt sorsa nehéz, de egy kis odafigyeléssel és összefogással honfitársainkat át lehet segíteni e válságos időszakon.

Ajánlott cikkek