Egyéb kategória

Szakállasan is boldog egy fiatal lány

Fiatal, szakállas és mégis boldog. Ismerjétek meg Harnaam, a szakállas lány történetét.
vous - 2015.07.01.
Szakállasan is boldog egy fiatal lány

Mosolygós, életvidám lány néz vissza Harnaam Kaur képeiről, pedig nehéz évek állnak mögötte. A fiatal lánynak korán meg kellett tanulnia elfogadni önmagát és megbirkózni a társadalmi nyomásokkal. Ma azonban egy olyan nő áll a világ előtt, akinek az önbizalmát sok ember megirigyelné.

“A szakállas dáma”, „gyönyörűen más”, „szakállkirálynő” – ilyen jellemzést olvashatunk Harnaam Instagram-oldalán, és ezúttal bizony nem egy újabb Conchita Wurstról van szó. A londoni lánynak nem polgárpukkasztás miatt vagy nemi önkifejezés eszközeként van szakáll az arcán. Egy ritka betegségnek köszönhetően férfiakéhoz hasonló szőr nő az egész testén, beleértve az arcát is. Durván hangzik, ugye?

Mégis ránézünk, és nem látjuk, hogy nehéz élete lenne, hiszen a lány kicsattan a boldogságtól és az önbizalomtól. Ez a magabiztosság árad az egyik képe alatt írt bemutatkozásból is:

Harnaam Kaur vagyok, egy 24 éves szakállas lány, aki Londonban lakik. A policisztás ovárium szindróma (PCOS) miatt az egész arcomon és testemen szőr nő. Évekkel ezelőtt tiniként mindennap leszedtem a szőrt a családi-társadalmi nyomás és az iskolai gúnyolódások miatt. Ahogy teltek az évek, belefáradtam abba, hogy megpróbáljak megfelelni a társadalmi szabályoknak, ezért úgy döntöttem, nem hagyom, hogy a kirekesztés, gúnyolódás önkárosításhoz és öngyilkossághoz vezessen. Elhatároztam, hogy én fogom irányítani az életemet, átveszem az uralmat, és boldog leszek. Úgy döntöttem, meghagyom az arc- és testszőrzetemet. Megtaláltam önmagamban az erőt, hogy szabad legyek, és megtanultam szeretni magam olyannak, amilyen vagyok. Szeretem a szakállamat és nem utálom többé a testemet. Elkezdtem szeretni minden egyes részemet. Mindenben látom a szépséget, mindenkiben látom a szeretetet.

Irigylésre méltó a hozzáállása, ugye? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.