Egyéb kategória

Szakállasan is boldog egy fiatal lány

Fiatal, szakállas és mégis boldog. Ismerjétek meg Harnaam, a szakállas lány történetét.
vous - 2015.07.01.
Szakállasan is boldog egy fiatal lány

Mosolygós, életvidám lány néz vissza Harnaam Kaur képeiről, pedig nehéz évek állnak mögötte. A fiatal lánynak korán meg kellett tanulnia elfogadni önmagát és megbirkózni a társadalmi nyomásokkal. Ma azonban egy olyan nő áll a világ előtt, akinek az önbizalmát sok ember megirigyelné.

„A szakállas dáma”, „gyönyörűen más”, „szakállkirálynő” – ilyen jellemzést olvashatunk Harnaam Instagram-oldalán, és ezúttal bizony nem egy újabb Conchita Wurstról van szó. A londoni lánynak nem polgárpukkasztás miatt vagy nemi önkifejezés eszközeként van szakáll az arcán. Egy ritka betegségnek köszönhetően férfiakéhoz hasonló szőr nő az egész testén, beleértve az arcát is. Durván hangzik, ugye?

Mégis ránézünk, és nem látjuk, hogy nehéz élete lenne, hiszen a lány kicsattan a boldogságtól és az önbizalomtól. Ez a magabiztosság árad az egyik képe alatt írt bemutatkozásból is:

Harnaam Kaur vagyok, egy 24 éves szakállas lány, aki Londonban lakik. A policisztás ovárium szindróma (PCOS) miatt az egész arcomon és testemen szőr nő. Évekkel ezelőtt tiniként mindennap leszedtem a szőrt a családi-társadalmi nyomás és az iskolai gúnyolódások miatt. Ahogy teltek az évek, belefáradtam abba, hogy megpróbáljak megfelelni a társadalmi szabályoknak, ezért úgy döntöttem, nem hagyom, hogy a kirekesztés, gúnyolódás önkárosításhoz és öngyilkossághoz vezessen. Elhatároztam, hogy én fogom irányítani az életemet, átveszem az uralmat, és boldog leszek. Úgy döntöttem, meghagyom az arc- és testszőrzetemet. Megtaláltam önmagamban az erőt, hogy szabad legyek, és megtanultam szeretni magam olyannak, amilyen vagyok. Szeretem a szakállamat és nem utálom többé a testemet. Elkezdtem szeretni minden egyes részemet. Mindenben látom a szépséget, mindenkiben látom a szeretetet.

Irigylésre méltó a hozzáállása, ugye? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.