Szerencsére nem olyan borzalmas a helyzet, mindössze arról van szó, hogy az USA legpatinásabb egyeteme – ahová a legtehetségesebbeket gyűjtik össze –, a kaliforniai UCLA csinált egy kutatást a B12-vitamin hatásairól. Laboratóriumi körülmények között a bőrbe fecskendeztek egy jó nagy adagnyit a szóban forgó vitaminból, és megfigyelték a reakciókat. Kiderült, hogy bizonyos mennyiségtől a bőr begyullad és kipattog, vagyis elvileg, ha túl sok olyan dolgot esztek, amiben a B12-vitamin előfordul, akkor pattanásosabbak lesztek.
Ez a vitamin pedig a húsban, tengeri halakban, tejtermékekben, tojásban is jelentősebb mennyiségben benne van, de ne aggódjátok túl a dolgot, arról nem tudni, hány tonnányi húst kell ehhez megenni. Ha mégis aggódnátok, akkor a húst tofuval könnyedén kiválthatjátok, ahogyan a vegák is teszik.
Addig is húsra fel!
A képek forrása: Pixabay