Egyéb kategória

Kevesebb húst kell enni a szép bőrért?

Elég nagy húsimádó vagyok, úgyhogy nehezemre esne drasztikusan lecsökkenteni a húsadagom, még úgy is, hogy a zöldségeket is imádom. Pedig a legújabb hírek szerint a sok hústól pattanásosabbak lehettek.
vous - 2015.07.02.
Kevesebb húst kell enni a szép bőrért?

Szerencsére nem olyan borzalmas a helyzet, mindössze arról van szó, hogy az USA legpatinásabb egyeteme – ahová a legtehetségesebbeket gyűjtik össze –, a kaliforniai UCLA csinált egy kutatást a B12-vitamin hatásairól. Laboratóriumi körülmények között a bőrbe fecskendeztek egy jó nagy adagnyit a szóban forgó vitaminból, és megfigyelték a reakciókat. Kiderült, hogy bizonyos mennyiségtől a bőr begyullad és kipattog, vagyis elvileg, ha túl sok olyan dolgot esztek, amiben a B12-vitamin előfordul, akkor pattanásosabbak lesztek.

Ez a vitamin pedig a húsban, tengeri halakban, tejtermékekben, tojásban is jelentősebb mennyiségben benne van, de ne aggódjátok túl a dolgot, arról nem tudni, hány tonnányi húst kell ehhez megenni. Ha mégis aggódnátok, akkor a húst tofuval könnyedén kiválthatjátok, ahogyan a vegák is teszik.

Addig is húsra fel!

A képek forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.