Test

Ezért lehet előnyös a natúr szappanok használata

A legtöbben általában azért nem mernek megpróbálkozni a natúr szappanok használatával, mert félnek attól, hogy az átlagos szappanokhoz hasonlóan ezek a termékek is bőrszárító hatással bírnak.
vous - 2023.12.11.
Ezért lehet előnyös a natúr szappanok használata

De ez egy óriási nagy tévhit

Elég csak megnézni a Nail4U-nál kapható adalékanyag-mentes Florex szappanokat, amelyek gyártásánál víz helyett juhtejet használnak, így a bolti termékekkel ellentétben nem kiszárítják, hanem azonnal visszazsírozzák a bőrt.

A juhtejről ugyanis tudni kell, hogy rendkívül gazdag A-, E-, C- (serkenti a kollagén termelődését a bőrben és ezáltal a kötőszövet feszesebbé válik), B6- (az aminosav- anyagcsere fontos koenzimje, amely nélkülözhetetlen a bőr anyagcsere folyamatainál), B12- és más B-csoportba tartozó vitaminokban. Ráadásul tejsavat is tartalmaz, amelynek köszönhetően gyengéden képes eltávolítani az elhalt hámsejteket, miközben a nedvességet a bőr mélyebb rétegeibe juttatja. 

Az pedig már csak hab a tortán vele kapcsolatban, hogy tápláló, fiatalító, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Kiválóan képes tehát megnyugtatni a sérült, irritált bőrt, ami ekcéma és egyéb bőrbetegség esetén kifejezetten hasznosnak bizonyul.

Ebből is látszik, hogy nem hiába használták a tejet már az ókorban is előszeretettel különböző szépészeti célokra. Állítólag Kleopátra is a szamártejnek köszönhette szép arcbőrét. 

Támogatják az egészséges bőr mikrobiomát

A Florex juhtejes szappanjai gyengéd szennyeződéseltávolító tulajdonságuknak köszönhetően nem távolítják el a bőr természetes lipidjeit és az egészséges baktériumokat, hanem megőrzik a kültakaró egészséges mikrobiomát, amely javítja a kórokozók elleni védekezést, potenciálisan megelőzve a különféle bőrbetegségeket, például a pattanásokat és az ekcémát.

De egyébként a pattanásokat annak köszönhetően is segíthetnek megelőzni, hogy tisztán tartják a pórusokat a szennyeződésektől, az olajtól és a felesleges faggyútól. 

A lanolin is egy fontos összetevőjük

A fentebb említett szappanok egy másik fő összetevője, a szintén kiváló hidratáló tulajdonsággal rendelkező lanolin, vagy más néven gyapjúzsír/-viasz, amely képes a vizet apró cseppekre bontani, így az könnyen bejut a hám mélyebb rétegeibe is, és ott elraktározódik. Abban az esetben pedig, ha a bőr kezd kiszáradni, akkor ezeket az apró cseppeket a hám felső rétegébe bocsájtja, és így biztosítja a hosszan tartó hidratáltságot. 

Bár ezek eléggé ígéretesnek hangzó dolgok, de mivel mindannyiunk bőre eltérő felépítésű, ezért mielőtt bármelyik Florex szappant is elkezdenéd használni, mindenképpen konzultálj a bőrgyógyászoddal is, hogy megbizonyosodj arról, hogy a bőrödnek legmegfelelőbb termékre esett-e a választásod!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.