Egyéb kategória

Evezz más vizekre a kanapédon!

Nem tudjátok, mit kezdjetek a nyaralásról hazacipelt kagylógyűjteményetekkel? Ja, még homokot is hoztatok a tengerpartról? Tök jó, már csak valami kék kell hozzá, és kész is a új tengerészdekor a lakásotokba.

vous - 2015.07.03.
Evezz más vizekre a kanapédon!

Ha a nyaralótokat dizájnolnátok át, akkor hajrá, nem kell visszafognotok magatokat, simán mehet az egész kék-fehér stílusban. Az otthonotoknál azért nem árt egy kis mértékletesség, hiszen télvíz idején már furán mutat a karácsonyfa mellett a nappali sarkában a csak úgy lazán odavetett napernyő. Itt elég ideiglenes megoldásban gondolkodni. A teraszon vagy a fürdőszobában viszont simán lehet állandó kiállítást rendezni.

Nappali

Ha épp dohányzóasztalt vennétek mostanában, ráadásul imádjátok időről időre átöltöztetni a lakásotokat, egy belső polcos, felül üveges darab jól jöhet. A vitrinként is használható asztalban folyamatosan cserélgetheted a tárgyakat. Szórhatsz bele homokot, és belefektetheted a kagylóidat, a csigáidat és egy szép tengeri csillagot. Apró kavicsokból talpacskákat is formázhatsz, mintha épp a parton sétálnának. A kanapéra dobj néhány csíkos vagy épp egy vasmacskával díszített párnát még, és máris újra a tengerparton vagy. Sőt még tévézni is tudsz koktélozás közben a kapitányoddal.

Fürdőszoba

Itt nemcsak a hajad, de a fantáziád is nyugodtan eleresztheted, hiszen a vizesblokkban a hajós, kagylós cuccoknak ideális helye van. A csempéket feldobhatod egy-két matricával, amiket az interneten rengeteg helyről beszerezhetsz, sőt, egyedi terveid alapján el is készítik neked saját mintáidat. Állíts össze egy kis kollázst egy tányérkába a parton szedegetett kincseidből, azt pedig bárhová rakhatod, ahol helyet találsz a fürdőben a piperéid mellett. Ha mostanában nem jutottál el a tengerre, szinte minden lakberendezési áruházban találsz csodaszép gyűjteményeket. Egy letisztult vonalú üvegvázában vagy tálban folyamatosan mustrálhatod szépségüket a habokban relaxálva.

Forrás:
iStock

Erkély, kert

Nem számít, ha csak aprócska szigeted van, amit berendezhetsz a nagy kékség hangulatában, a nap végén egy hajótöröttnek ez épp elég.

Akassz az erkélyedre viharlámpákat, a korlátra csavarj kötelet, applikálj rá néhány tengeri csillagot, a lábad pedig áztasd egy lavór sós vízbe! Csukd be a szemed, egy nagyobb csigát a füledhez emelve pedig hallgasd a tenger zúgását! Négy erősebb zsinórra még kagylókat is fűzhetsz, amiket ha két keresztbe rakott botra lógatsz, minden szellő csilingelésre bírja majd őket. De akkor is zenélni kezdenek, ha a nagy hőségben a párod pálmalevéllel legyezget. Ja, bocs, lehet, hogy elszenderedtél, mert csak integetett, hogy segíts neki a konyhában.

Ajánlott cikkek