Lélek

Belenéztem a férjem telefonjába, majdnem válás lett belőle…

Az elmúlt hetekben egy olyan helyzetbe kerültem, amelyet senkinek sem kívánok, mégis úgy érzem, fontos megosztanom másokkal is, hátha tudok segíteni a hasonló helyzetben lévő nőknek - kezdi történetét Szandi.
vous - 2023.08.09.
Belenéztem a férjem telefonjába, majdnem válás lett belőle…

A férjemmel hat éve vagyunk házasok, sosem volt komolyabb hullámvölgy a kapcsolatunkban, szeretjük egymást, mondhatni idilli az életünk. Sosem jutott eszembe, hogy nyomozzak utána, nem volt okom a féltékenységre, eszembe se jutott, hogy a mi életünkben is megjelenhet a zöld szemű szörny.

A házasságunkban mindig is fontosnak tartottuk a nyitott kommunikációt és a kölcsönös bizalmat. Úgy gondoltam, hogy mindent meg tudunk beszélni egymással, és nincs szükségünk arra, hogy a másik személyes üzeneteiben turkáljunk. Azonban az utóbbi időben észrevettem néhány furcsaságot a férjem viselkedésében, ami felkeltette az érdeklődésemet.

Egy este, amikor együtt néztünk egy filmet, észrevettem, hogy a férjem furcsán viselkedik, és félrenézve gépelget valamit a telefonjában. Először is megpróbáltam tompítani a kételyeket a fejemben, és magyarázatokat találni a viselkedésére. Talán csak egy munkahelyi projektet koordinál, vagy valami más apróságot intézett, amiről nem akart rögtön beszámolni nekem.

Azonban ezek a gondolatok nem hagytak nyugodni. Az éjszaka közepén még mindig azon járt az agyam, hogy vajon miért viselkedik ilyen rejtélyesen. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom megnyugtatni magam, és csak egyszerűen megnézem, hogy miről is beszélget a telefonjában.

Ahogy lapozgattam az üzenetek között, a szívem majdnem kiugrott a helyéről, amikor megláttam a kolléganőjével folytatott beszélgetéseket. Félreérthetetlen volt. Becézgetések, flörtölés, erotikával fűtött mondatok. Az idillinek hitt életem egy perc alatt omlott össze.

Forrás: Canva

Az első pillanatokban képtelen voltam feldolgozni az érzéseimet. Csak ültem ott, a telefon a kezemben, és nem tudtam hova tenni a sok gondolatot és érzelmet. Hogyan lehetséges, hogy akit a legjobban szeretek és aki mellett mindig is biztonságban éreztem magam, egyszerűen elárult?

Reggel úgy tettem, mintha nem történt volna semmi, miközben legbelül zokogtam a fájdalomtól. Elmentünk mindketten munkába, mondanom sem kell, életem egyik legnehezebb napja volt… Én előbb értem haza, a kanapén ültem, amikor a férjem betoppant. Amikor meglátta a kisírt szemeimet, nem kérdezett semmit, csak leült mellém csöndben. Az elmúlt évek alatt kiismertük már annyira egymást, hogy szavak nélkül is tudtuk, mi jár a másik fejében. Őszintén elmondta, hogy valóban sokat beszélget mostanában a kolléganőjével, de a túlfűtött chatelésen kívül nem történt köztük semmi. Úgy érezte, hiányzik az izgalom az életéből és egyszerűen izgatta, hogy van még olyan nő, aki vonzódik hozzá. Megbánta, amit tett, kitörölte az összes üzentet és megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kelljen ezzel a nővel többet dolgoznia.

Az éjszakát álmatlanul töltöttem, sokat gondolkodtam azon, hogyan tovább. A férjemmel folytatott hosszú beszélgetés és a mélyreható önvizsgálat segítettek abban, hogy újra felépítsem a bizalmat. Tudatosan döntöttem úgy, hogy a kapcsolatunk megérdemli az esélyt a javulásra, és elhatároztuk, hogy több időt fordítunk egymásra, és még nyitottabbak leszünk a kommunikációnkban. Abban igazat adtam neki, hogy tényleg eltávolodtunk egymástól az utóbbi időben, a szex is megritkult, egyszerűen belekényelmesedtünk a kapcsolatba. Persze, ez nem indok arra, hogy máshol keressük az izgalmat…

Az eset megtanított rá, hogy a kapcsolatunkat folyamatosan ápolni kell, sok év házasság után sem engedhetjük, hogy kihűljön az ágy és elmaradjanak a randik. Azt is megtanultam, hogy a bizalom megingása nem feltétlenül jelenti a kapcsolat végét, hanem egy lehetőség lehet arra, hogy erősebben összekapcsolódjunk. Ehhez persze az kell, hogy mindketten akarjuk a másikat és tegyünk azért, hogy jól működjön a dolog.

Szandi

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!