Egyéb kategória

Osszátok meg velünk a legrosszabb vizsgaélményeteket!

"A kettesnél nincs jobb jegy, csak szebb." Ez a mondat sokszor nagyobb erőt ad a készülés során, mint a negyedik bögre kávé, hiszen tudjátok, milyen hosszú az utolsó nyolc óra a vizsga előtt... Van viszont, amikor a vizsga sokkal borzalmasabb, mint ahogyan elképzeltétek.
vous - 2015.06.30.
Osszátok meg velünk a legrosszabb vizsgaélményeteket!

Néhány tartalmas évet én is eltöltöttem az egyetemen, és bizony volt részem bőven rémálomnak megélni az „Oh, az semmi!”-vizsgákat. A megmérettetés előtt rendszeresen azt álmodtam, hogy elkéstem, ezért nem tudtam részt venni a „nagy napon”. Persze, felriadtam hajnal 4 óra körül. Na, olyankor próbáljatok meg visszaaludni! Az édes álmok közé tartozott, hogy túl vagyok a vizsgán, és tök jó jeggyel átmentem. De a nagy örömködést sajnos az ébresztőóra kegyetlen berregése szakította félbe. No, de ezek semmi kis történetek ahhoz képest, amit egyesek VALÓBAN átéltek egy-egy vizsgán.

A Guardian összeszedte a legviccesebb sztorikat. Egy srác például annyira leblokkolt egy vizsga alkalmával, hogy képtelen volt leírni az „if” szócskát. Ezért átírta az egész dolgozatát úgy, hogy nem szerepelt benne az „if” szó. De akkor mit akarhatott helyette írni?

Egy másik történet: a vizsgaidőszakhoz hozzátartozik az elegáns ruházat. De mi történik akkor, ha minden zokni koszos, csak egy karácsonyi dallamot dúdoló tiszta zokni néz rátok vissza a szekrényből? Ilyenkor a szükség törvényt bont, és zokni bizony kell a vizsgára akkor is, ha egyszer csak megszólal. Végül a srác a vizsga közepén átadta a zenélő zoknit a tanárnak.

Nektek – illetve az ismerőseiteknek – is voltak hasonló történetei? Ha igen, osszátok meg velünk!

Ajánlott cikkek