Egyéb kategória

Figyelem, figyelem! Megvan a tökéletes pirítós receptje

A fáradt reggeleken nincs is könnyebb dolog, mint egy pirítóst bedobni reggeli gyanánt, hiszen egyszerű, gyors, és imádjuk. Utánajártunk, hogyan készül a tökéletes toast. 
vous - 2015.06.25.
Figyelem, figyelem! Megvan a tökéletes pirítós receptje

Egy brit kutatócsoport megfejtette, mi a titka a tökéletes pirítósnak, és ugye kinek is hihetnénk jobban, mint egy toastimádó nemzetnek? Lássuk, mit kell tennünk, hogy valami hibátlant ehessünk!

  • A méret a lényeg: sem a túl vastag, sem a túl vékony kenyér nem jó – a tökéletes szelet 14 milliméteres
  • Pontosan 216 másodpercig kell pirítani
  • 154 Celsius-fokon, 900 Watton
  • A külső réteg legyen 12x ropogósabb, mint a belseje
  • 0,44 g vajat kenjetek rá négyzetcentiméterenként
  • 17 másodpercig várjatok, mielőtt megvajazzátok

Továbbá az is fontos, hogy:

Figyeljetek a színére, aranybarna a tökéletes árnyalat!

Tartsátok a kenyereteket kenyértartóban, s
zobahőmérsékleten, kb. 20 Celsius-fokon!

Ne nyomjátok meg a „Cancel/Törlés” gombot, ha meg akarjátok nézni a színét, mert ha visszateszitek, újraindul a kör, és túlsütitek! De ezt már biztos tapasztalatból tudjátok ti is.

Nincs más hátra, mint hogy jó étvágyat kívánjunk nektek a tökéletes pirítóshoz, de ne aggódjatok, ha csak 210 másodpercig sütitek, akkor is ehető lesz! 

Ajánlott cikkek