Egyéb kategória

A szemszín a válasz arra, mennyire bírjuk az alkoholt?

Számtalan mítosz kapcsolódik a szemszínhez. A szem az, amit általában először megnézük valakin, és ismeretlenül is következtetéseket vonunk le a tekintete miatt. Tudtátok, milyen elképesztő előítéletek kapcsolódnak egy-egy szemszínhez? Meg fogtok lepődni!
vous - 2015.07.03.
A szemszín a válasz arra, mennyire bírjuk az alkoholt?

Kék szemű csajok, most figyeljetek!

Mind egy mutáció eredménye vagytok! No nem kell megijedni, kék szeműnek lenni igazi különlegesség, köszönjétek az evolúciónak. Kék szeműnek születnek a legtöbben, ami azért van, mert csak később kezd el termelődni a melanin a szervezetben, ami úgymond beszínezi a szemeteket. Aki kék szemű marad, annak körülbelül húsz év múlva jobban a pénztárcája mélyére kell nyúlnia a buliban. A mítosz szerint ugyanis a kék szeműek jobban bírják az alkoholt. Nem emiatt, de jobb stratégiai döntéseket is hoztok, ha arról van szó, viszont intrikusabbak vagytok.

Ha zöld szeműként olvassátok a cikket…

…akkor az emberek mindössze 2 százalékába tartoztok. A zöld szemű emberek a legenda szerint tele vannak titokzatossággal, hiszen amiből kevés van, az mindig titokzatos. De sajnos a zöld szemű emberekkel összekapcsolják a féltékenységet: róluk nevezték el azt a bizonyos zöld szemű szörnyet. No nem kell szó szerint érteni, nem mindenki szörny, aki zöld szemű. A mondást „köszönjétek” Shakespearnek, hiszen az ő művében, az Othellóban hangzik el a nem túl hízelgő megjegyzés.

A barna szemszín a leggyakoribb a világon…

…de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne különleges! A barnának ezernyi árnyalata létezik, a nagyon sötét barnától az egészen világos, szinte sárgás árnyalatig. Ti, barna szeműek nyugalmat és kiegyensúlyozottságot mutattok a környezetetek felé. Állítólag bennetek van minden erő, motiváció, és hatalmas a szívetek! A mítosz szerint gyorsabb a reakcióidőtök, és jobban tudtok célozni is, mint más szemszínű embertársaitok.

Ajánlott cikkek