Trend

A minőségi női télikabátok

A téli felsőruházati modellek (pl.: női télikabát) a stílustól és a tervezett felhasználástól függően többféle szabásban kaphatók, szándékosan a derékig érőtől a laza, vagy testhezállóig sokrétű a kínálat. Általánosságban elmondható, hogy ha a meleg és a kényelem a legfontosabb, akkor szüksége lesz egy kis helyre a rétegezésre a kabát alatt, bár minél lazább a szabás, annál fontosabbak lesznek a huzat elkerülése érdekében az olyan apróságok, mint például a zárt mandzsetta, a húzózsinór szegélyek és a kapucni.
vous - 2023.02.13.
A minőségi női télikabátok

A környezetbarát női télikabát

A hazai internetes áruházakban már akár 10 ezer forintért is beszerezhető egy steppelt női télikabát.

A számos márkával rendelkező S.Oliver a legnagyobb és talán a legismertebb német divatcég. A csoportnak van néhány kezdeményezése a fenntartható gyártást tekintve, például ellensúlyozza a szállítási hatások egy részét, és jobb technikákat alkalmaz farmergyártásához, de nem követi nyomon vagy teszi közzé a szénlábnyomát, és kellő átláthatóságot sem biztosít az ellátási láncban.

A cég elsősorban az anyagbeszerzés javítására összpontosít. Ennek alapján 2030-ra 100%-kal fenntarthatóbb gyapotot szeretne elérni, és ezt a százalékot kívánja növelni a Better Cotton Initiative és a Cotton Made in Africa nevű partnersége révén. A fenntarthatóbb gyapot legutóbbi ismert százaléka mindössze 5% volt, 2023-ra kitűzött cél pedig 15%. A S.Oliver Group magatartási kódexszel rendelkezik, és tagja a Fair Labour Association-nek, amely független auditokat végez, de nem számol be az ellenőrzések gyakoriságáról, vagy eredményeiről és a munkavállalói jogokkal kapcsolatban sem ad konkrét információt. A legtöbb ruhagyártó folyamatosan dolgozik azon, hogy olyan innovációkat fejlesszen ki, amelynek segítségével erősödnek a környezettudatos munkafolyamatok.

Forrás: Canva

Mit keressek a női télikabát vásárlása előtt?

Ahány ember, annyi szempont, azonban a legfontosabb a női télikabát anyaga, a szigetelés, illetve, hogy mennyire strapabíró az időjárás viszontagságait nézve.

Anyagok és szigetelés

Ha szigetelt női télikabátot választ, több különböző típust is figyelembe kell venni. A pehelyszigetelés a kacsa és liba legapróbb tollait használja, és hosszabb távon ez a legmelegebb és legkényelmesebb. A pehely azonban nedves állapotban elveszíti melegítő tulajdonságait, ezért, ha valószínűleg kint lesz az esőben, vagy olyan tevékenységekben vesz részt, ahol sokat izzad, akkor a szintetikus szigetelés összetétele általában a poliészter szálakból sokkal hatékonyabb. Egyes ultratechnikás kabátok a kettőt kombinálják a csúcsteljesítmény érdekében. Minél magasabb a töltési teljesítmény, annál melegebb lesz a női télikabátja.

A poliészter és a nejlon a leggyakoribb választás a szigetelt kabát külső burkolatához. Néhányan sztreccs gyapjú vagy elasztán elemeket használhatnak a mobilitás növelésére a kopásnak kitett területeken. A legtöbb télikabát inkább az alapanyag melegére támaszkodnak. Azonban kevésbé valószínű, hogy vízállóak vagy olyan melegek, mint az innovatív társaik.

Ellenálljon az időjárási tényezőknek

Meglepően kevés a szigetelt női télikabát, amely valóban vízálló, és a nedvesség ronthatja a meleget adó tulajdonságait (főleg, ha természetes pehely van rajtuk).

Fontos, hogy olyat keressen, amely legalább vízálló, hogy némi védelmet nyújtson a váratlan esőzések ellen. Ez az ellenállás egy tartós vízlepergető vagy DWR bevonatból származik. A fenntarthatóságra fókuszáló márkák ma már PFC (perfluor-karbon)-mentes DWR-t alkalmaznak, mivel a hagyományos változat a környezetünkre nézve káros vegyszereket tartalmaz. A valódi időjárásállóság érdekében szerezzen be egy vízálló női télikabátot, amelyet eső esetén bátran viselhet.

Mennyire hatékony a síelésre szánt kabát?

Ha van otthon sí- vagy snowboard kabátja, hordhatja normál téli kabátként. A két fogalom hasonló; van azonban néhány kritikus különbség, amellyel legyen tisztában. A sí- és snowboardkabátokat olyan aktív sportokhoz tervezték, amelyek maximális légáteresztő képességet és mozgásszabadságot igényelnek. Emiatt gyakran kevésbé szigetelnek, és rövidebbek, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy olyan melegek, mint a női télikabát, amelyet extrém hidegben való viseletre terveztek.

Ajánlott cikkek