Egyéb kategória

Melyik gyerekkori szabálynak örülnétek felnőttként?

Gyerekként annyi szabályt be kell tartanunk, ha nem akarunk pár órát sarokban állva tölteni. Az évek múlásával viszont ezek a szabályok új értelmet nyernek, hisz végre mindent „szabad”. De ilyenkor már a régen izgalmasnak tűnő csintalanságok nem is annyira izgalmasak. Hogy mikre gondolok? Mutatom! 
vous - 2015.07.05.
Melyik gyerekkori szabálynak örülnétek felnőttként?

Ismeritek az érzést, amikor gyerekként valami olyat csináltatok, amit nem is lett volna szabad? Annyira jó volt, ugye? Később pedig ezek a csintalanságok legálissá váltak, és mára már kényünk-kedvünk szerint elkövethetjük őket. De lehet, hogy már nem is annyira izgalmasak?

Villanyoltás? Még ne!

Emlékeztek, amikor ki lett adva, hogy 8 óra után villanyoltás és alvás? Ti pedig a takaró alatt vagy a csukott ajtó mögött még órákig ébren játszottatok a kedvenc játékotokkal. De jó is volt! Na de mi van ma? Ma bizony egy-egy fáradt nap után már jólesne akár 8 órakor is aludni, ehelyett még van, hogy ilyenkor is dolgoztok.

Anya, a későbbi busszal megyek, nem baj?

De bizony, hogy baj! Régen ezért nem kaptunk dicséretet. Pedig mi ettől éreztük magunkat igazán nagylánynak, milyen izgalmas is volt egy barátnős délután után lekésni a buszt és egy későbbivel menni. Ma meg teljesen borul a napunk, idegesek leszünk, és azonnal újratervezünk, ha az orrunk előtt megy el a busz.

A tiltott kóla a legfinomabb

Este 6 után cukrosat? Isten ments! Pedig régen de jól is esett a tiltott cukros üdítő, főleg, amikor azt mondták, hogy ne igyunk, mert nem fogunk tőle aludni. Na, akkor volt csak igazán finom!

Délutáni alvás, te kincs!

Mennyire borzasztó volt, amikor a finom ebéd után következett az alvásidő. Hiszen még úgy játszottunk volna, mesét néztünk volna, vagy bármit, csak aludni ne kelljen. Ma meg… Nincs is jobb, mint délután teli hassal kidőlni. Főleg, hogy ez már csak a hétvégéken adatik meg, máskor csak sóvárogva gondolunk vissza az irodában ezekre a csodás pillanatokra.

Az a bizonyos vonzó pocsolya

Hú, de nehéz is volt megállni eső után, hogy ne ugorjunk bele a legnagyobb pocsolyába, ugye? Na jó, ne túlozzunk, nem volt nehéz, hisz mindig beleugrottunk, édesanyánk nagy bánatára. Hallom is a fülemben: „Oda a tiszta ruha, most megint moshatjuk ki a kabátodat” és társai. Szegény, ma már annyira átérezzük ezt. Hisz ki akarna vizesen, koszosan hazavánszorogni bárhonnan is? Főleg azzal a gondolattal, hogy csináltunk magunknak egy pluszházimunkát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.