Egyéb kategória

Nem fogjátok elhinni, miket tud a jövő kontaktlencséje

A technológia fejlődése sosem áll meg, ezt tudjuk. A most fejlesztés alatt álló kontaktlencséről olvasva viszont tutira ti is az állatokat keresitek majd a padlón.
vous - 2015.06.30.
Nem fogjátok elhinni, miket tud a jövő kontaktlencséje

Szinte még fel sem tudtam dolgozni, amit a minap olvastam a Daily Mailen. A kutatók egy olyan kontaktlencse fejlesztésén fáradoznak, ami már nem csupán a látás javításában segít. Sokkal többet tud ennél.
Íme, az újdonságok:
  • Tökéletes lehet a rövidlátó gyermekeknek, akik nem szeretnének sem szemüveget, sem kontaktlencsét hordani. Elég, ha éjszaka a lencsékkel alszanak és már nincs is szükség napközben a szemüvegre. Felkelés után jobban látnak, mint valaha.
  • Védi a szemet a nap káros sugarai ellen.
  • Hasonlóan működik, mint egy okos szemüveg. Képes felnagyítani a látottakat. Elég, ha jobb szemmel pislogsz és a zoomolás aktiválódik, ha pedig nem szeretnéd már használni a funkciót, akkor a bal szemmel kell pislogni.
  • Méri a nyomást a szemben, ami a zöldhályog kiszűrése miatt fontos. Mi is az a zöldhályog? A nyomás megnő a szemben, ami roncsolja a látóideget, ezért szinte olyan, mintha megvakulnál. A legtöbbször ráadásul tünetmentesen jelentkezik.
  • A könny glükóztartalmát megmérve egyszerűbbé válik a vércukorszint mérése is.

Ti beruháznátok egy ultraszuper kontaktlencsére? Engem kicsit megijeszt, hogy ennyi mindent tud…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.