Egyéb kategória

Nem fogjátok elhinni, miket tud a jövő kontaktlencséje

A technológia fejlődése sosem áll meg, ezt tudjuk. A most fejlesztés alatt álló kontaktlencséről olvasva viszont tutira ti is az állatokat keresitek majd a padlón.
vous - 2015.06.30.
Nem fogjátok elhinni, miket tud a jövő kontaktlencséje

Szinte még fel sem tudtam dolgozni, amit a minap olvastam a Daily Mailen. A kutatók egy olyan kontaktlencse fejlesztésén fáradoznak, ami már nem csupán a látás javításában segít. Sokkal többet tud ennél.
Íme, az újdonságok:
  • Tökéletes lehet a rövidlátó gyermekeknek, akik nem szeretnének sem szemüveget, sem kontaktlencsét hordani. Elég, ha éjszaka a lencsékkel alszanak és már nincs is szükség napközben a szemüvegre. Felkelés után jobban látnak, mint valaha.
  • Védi a szemet a nap káros sugarai ellen.
  • Hasonlóan működik, mint egy okos szemüveg. Képes felnagyítani a látottakat. Elég, ha jobb szemmel pislogsz és a zoomolás aktiválódik, ha pedig nem szeretnéd már használni a funkciót, akkor a bal szemmel kell pislogni.
  • Méri a nyomást a szemben, ami a zöldhályog kiszűrése miatt fontos. Mi is az a zöldhályog? A nyomás megnő a szemben, ami roncsolja a látóideget, ezért szinte olyan, mintha megvakulnál. A legtöbbször ráadásul tünetmentesen jelentkezik.
  • A könny glükóztartalmát megmérve egyszerűbbé válik a vércukorszint mérése is.

Ti beruháznátok egy ultraszuper kontaktlencsére? Engem kicsit megijeszt, hogy ennyi mindent tud…

Ajánlott cikkek