Egyéb kategória

A férfi ajándékok jolly jokerei: ötletek a praktikusság jegyében

A férfiaknak akkor a legegyszerűbb ajándékot venni, ha jól ismerjük az ízlésüket, a szokásaikat. Hasznos, szórakoztató vagy szimbolikus értékkel bíró ajándékot válasszunk?
vous - 2023.01.20.
A férfi ajándékok jolly jokerei: ötletek a praktikusság jegyében

Egy családtag esetében arra is rálátásunk van, hogy mire van szüksége az ünnepeltnek, mivel tölti a szabadidejét, mit olvas, esetleg milyen szórakozással kapcsolódik ki, így könnyebb jól választani, ha örömöt és meglepetést szeretnénk okozni. Előfordul azonban, hogy nehezebb döntéshelyzetbe kerülünk, mert kifutottunk az időből, netán egy olyan rokonnak, munkatársnak vagy ügyfélnek keresünk meglepetést, akinek az igényeit kevésbé ismerjük. Semmi baj, a férfiak többsége ugyanis kedveli a praktikus ajándékokat. Ezeket a stílusos férfiajándékokat akár azonnal ki lehet próbálni, össze lehet szerelni, el lehet fogyasztani, és azokat is, melyek egy új hobbi megtalálására adnak alkalmat.

Nyert ügyünk van, ha a férfi szeret főzni

Az szinte biztosra vehető, hogy mindenki szeret finom ételeket enni, jó italokat fogyasztani, vidám társaságban lenni. Amennyiben a férfi passziót mutat a gasztronómia iránt, gyakran kísérletezik új receptekkel, ugyanakkor társasági ember, akkor valójában könnyű dolgunk van. Egy divatos konyhai kötény minden férfin jól mutat, egy minőségi késkészlet bármelyik konyhában hasznos lehet, és abban is biztos lehetünk, hogy aki sok időt tölt a konyhában, szívesen veszi körbe magát egyszerű, praktikus kisegítő eszközökkel. Egy új grillsütő vagy öntöttvas fazék legalább okot ad arra, hogy meghívjuk barátainkat egy lakomára.

A nagy társaságot kedvelő férfiak számára jó ötlet lehet vicces ivójátékot venni, mely garantáltan felpörget minden házibulit, oldja az ismerkedést, mosolyt csal az vendégek arcára. Az alkoholfogyasztással azonban nem árt óvatosan bánni. Szofisztikáltabb ajándék lehet egy bornyitó kollekció vagy egy sakkbábukkal és rozsdamentes fém flaskával és poharakkal ellátott utazóláda is. Sikert arathatunk az italhűtő kövekkel is, melyeket jégkocka helyett kínálnak többek között Whiskey mellé. Nem annyira drága, mint egy régi palackozású skót párlat, viszont tovább tart. Vehetünk akár minőségi kristálypoharakat is a kedvenc italához. Azoknak, akik sokat utaznak, az utazóbögre is jó választás lehet, ugyanakkor meglephetjük az édesapákat a „legjobb apának” járó szilikon fedeles bögrével is. Ki ne örülne annak, ha elismerik, hogy jó valamiben?

A gesztus többet ér bármilyen drága ajándéknál

Ahogy az utazás esszenciája sem a megérkezésben, hanem az úton levésben keresendő, úgy az ajándékozásban sem az ajándék a lényeges, hanem a szeretetből fakadó gesztus. Kimutatjuk a másik fél irányába a gondoskodásunkat, örömszerzésre törekszünk, ezt pedig elsősorban azzal érhetjük el, ha odafigyelünk a másik igényeire az ünnepnapokon túl is. Megfelelő ajándékokat a NobilaCasa.hu webáruházban is találhatunk. Ha végképp nem tudjuk, mit válasszunk ajándék gyanánt, tanuljunk meg odafigyelni a szürke hétköznapokon elejtett szavakra, induljunk ki a másik személyiségéből, ízléséből, a közös emlékekből, és válasszunk olyan ajándékot, mely tovább erősíti, új szintre emeli a meglévő kapcsolatot.

Ne felejtsük viszont el, hogy a szimbolikus jelentés mellett ugyanolyan fontos lehet egy ajándék hasznossága vagy szórakoztató értéke is a férfiak számára.

Ajánlott cikkek