Világ

5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely

Mostanában egyre inkább terjed a vitorlázás iránti érdeklődés a Balatonon. Sokan szeretnék kipróbálni, de ehhez nincs meg a megfelelő képesítésük ezért számukra a vitorlás bérlése lenne a megoldás. Ehhez azonban manapság már kapitányt is lehet bérelni így már megoldható a kirándulás. Arra is van lehetősége a vitorlázást kipróbálni akaróknak, hogy csak egy rövidebb két órás vitorlás bérlést próbáljanak ki, így kiderülhet valóban tetszik-e ez a sport. Természetesen van olyan lehetőség is, hogy egész napos 8 órás hajó és kapitány bérlést vegyen igénybe, sőt még a hajót is kiválaszthatják.
vous - 2022.12.07.
5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg a vitorlázás a Balatonon.

Csodálatos helyek a Balatonon

A következő helyeket érdemes vitorlázás során a Balatonon megtekinteni:

1. Tihany
Akik egy kellemes, nyugodt napot szeretnének eltölteni a Balatonon, tennének egy sétát az apátsághoz, egy finom ebédet, akkor ez a hely megfelelő lehet a vitorlással történő megközelítéshez is, miközben a Tihany természetvédelmi övezetét is megtekinthetik, majd a Bázsai-öbölben a horgonyvetés után fürdőzhetnek is. Akár családoknak, akár pároknak bizalommal ajánlható.

2. Csopak
Az északi part egyik legjobb étterme Csopakon található meg. Közvetlen kikötőhellyel rendelkezik, szinte beleolvad a partba, a bejáratától néhány méterrel ki lehet kötni, ízléses ételekkel várja a vendégeket.

3. Badacsony
Balatonfüredről közelíthető meg a szőlő és bor fővárosának kikiáltott Badacsony. Ebéd a sok étterem egyikében, borospince látogatásokkal együtt este 8-ra vissza lehet érkezni Balatonfüredre.

Siófokról nehezen megközelíthető 8-10 órás út jó szélviszonyok mellett is. Ezért ez a megoldást két napos vitorlásbérléssel megvalósítható meg legjobban. Több megállót beiktatva jó hétvégi programnak bizonyulhat, és az út se tűnik annyira hosszúnak.

Fonyódi vitorlással egy jó óra alatt eljuthatunk Badacsonyba, így viszonylag gyorsan át lehet érni egy ebéd vagy egy borkóstoló erejéig a túlpartra.

Forrás: Canva

4. Balatonfüred-Balatonföldvár
Balatonföldvár a déli part gyöngyszeme egy jó ebéd erejéig rövid idő alatt vitorlázható az út végig és vissza a kiindulási helyre.

5. Észak-dél vitorlástúra Balatonfüred-Siófok
A keleti medencében történi Siófokig és vissza, de be lehet iktatni egy Siófok aranyparti fürdőzést is. Éjszakai vitorlázásra is van lehetőség, este 9 óra után egészen napfelkeltéig.

Szabad vitorlázás
3 órás élményvitorlázás Balatonfüredről szabadon választott útvonalon és vissza.

Kapitány bérléssel a vitorlázás sokkal hosszabb ideig tart, érdemesebb egész napos programokat tervezni ebben az esetben. Vitorlást bérelni elsősorban Siófokon tudunk, azonban Balatonfüred, Tihany és Alsóörs is lehet kiindulási pont.

Foglalásnál a vitorlást biztosítók tudnak részletes terveket és árakat mondani. Abban az esetben ha a betervezett vitorlázás az időjárás nehézségei miatt meghiúsul, akkor új időpontot szoktak a szervezők biztosítani a bérelni szándékozónak. De azt is figyelembe kell venni, hogy a rossz idő alatt a vihart és a szakadó esőt kel érteni, a borús idő és a jó szél alkalmas a vitorlázás élményeit megélni.

Összegezve

Ha tehát a Balatonon vitorláznál egyet, akkor bőven van lehetőséged erre északon és délen egyaránt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.