Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.

vous - 2022.09.29.
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni

Miért szeretjük a gyertyákat?

A gyertyáknak van egy különleges, lélekmelengető hangulatuk, ami szinte mindenkire hatással van. Főleg a téli, azon belül az adventi, karácsonyi időszakban szoktak előkerülni a gyertyák, de ezeken kívül is bármikor használhatjuk őket, ha egy kis melegségre vágyunk az otthonunk falai között. A gyertyák amellett, hogy fényükkel beragyogják a helység falait, nagyon dekoratívak is tudnak lenni, sőt, akár illatosító ként is funkcionálhatnak, mint például a Woodwick gyertya, ami igen széles illatválasztékban érhető el.

Az illatgyertyák még inkább tudják fokozni az őszi hangulatot azáltal, hogy az évszak illatait jelenítik meg. Forrás: Notino

Az illatgyertyák még inkább tudják fokozni a kellemes hangulatot azáltal, hogy az adott évszak illatait jelenítik meg. Mivel ahányan vagyunk, annyiféle ízléssel rendelkezünk, az illatgyertyák választéka nagyon széles. Kutatások igazolják, hogy a különböző illatok hatással vannak a hangulatunkra, sőt, ha illóolajokról van szó, akkor akár az egészségünkre is, ezért különösen érdemes ezeket alkalmazni.

Gyertya, mint dekoráció – miért ne?

A kellemes fények, valamint a finom illatok mellett nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy a díszgyertya esztétikai funkcióval is bír. A szépen kialakított gyertyák olyanok, mint egy apró szobor, ezért hatékonyan képesek feldobni a környezetüket. A formagyertyákon kívül a legkülönbözőbb színű, illetve mintázatú hagyományos, egyenes gyertyákkal találkozhatunk, így bőven van miből válogatni, biztosan találunk olyat, ami passzol az otthonunkba.

A kellemes fények, valamint a finom illatok mellett nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy a díszgyertya esztétikai funkcióval is bír. Forrás: Notino

Tegyük még ünnepibbé a környezetet!

Amennyiben a gyertyák dekorációs szerepét szeretnénk kiemelni, nem szabad megfeledkeznünk a gyertyatartó szerepéről sem. A legegyszerűbb gyertya is azonnal az otthon díszévé válik egy szép, ünnepélyes gyertyatartóban. Gyertyatartó alatt érthetjük a klasszikus, hosszú, díszes tartókat, de különlegesebb formavilág is elérhető, valamint egyszerű alátétek, színes üveg tartók is. A sort hosszasan lehetne folytatni, az egyszerűbbtől a különlegesebb típusú gyertyatartókig szinte bármi elérhető.

Természetesen egy formagyertya önmagában is díszítő funkcióval bír, ilyenkor nincs szükség különleges gyertyatartóra, de az egyszerű kialakítású gyertyákhoz jól jöhetnek a látványosabb kiegészítők, hogy feldobják őket.

A gyertyák tehát mind a látvánnyal, mint az illattal, mind pedig az általuk teremtett kellemes hangulatvilágítással hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy az otthonunk minél kellemesebb légkört jelentsen. Az őszi időszakban is jól jöhetnek a lakásunkban a különböző díszgyertyák, illatgyertyák, amik segítenek abban, hogy igazán el tudjuk engedni magunkat, és tudjunk otthon pihenni, lazítani. Érdemes alaposan átnézni a kínálatot, és a lakásunkba leginkább passzoló, számunkra legkellemesebb illatú gyertyák közül válogatni!

Ajánlott cikkek