Egyéb kategória

Felnőttbarát szállodák Európában

Az elmúlt évtizedek rendkívüli gyorsasággal hoznak változást életünk minden területén. Ehhez kell igazodnunk, és az emberi természet maga is produkál változásokat alkalmazkodása során. A turisztikai iparág is fejlődik és pazarabbnál-pazarabb szállodák épülnek.

vous - 2022.09.19.
Felnőttbarát szállodák Európában

A régieknek pedig fel kell zárkózni, hogy lépést tudjanak tartani az újakkal és azok újonnan bevezetett szolgáltatásaival.

A felnőttbarát szállodák kialakulása

A piaci trendek, a fogyasztói szokások változnak, társadalmunkban egyre nagyobb arányú, főleg a fejlettebb országokban a gyermektelen párok aránya. Ennek következtében megnőtt az igény olyan szállodák kialakítására, ahová nem visznek gyerekeket, és csak felnőtteket szórakoztató műsorokat találunk.

Hogy megkönnyítsék keresésünket, az egyik utazási iroda csoportosította ezeket a hoteleket, még országok szerint is. Az Utazásszervező spanyolországi felnőttbarát szállodái is számtalan, kifejezetten felnőtteket megcélzó programmal kedveskednek a hozzájuk betérő vendégeknek.

De Európában számos országban találhatunk már ilyen szállodákat, ezért érdemes végigböngészni például a görögországi, az egyiptomi vagy a törökországi prémium kategóriás felnőttbarát szálláshelyek ajánlatait is, ezen a világ minden tájáról minőségi szállásokat összegyűjtő weboldalon.

Utazás gyerekkel vagy anélkül?

A felnőtteket megcélzó szállodai szolgáltatások kialakulásának oka a szervezett programok összeállítása, ugyanis tartalmazhatnak olyan, csak felnőtteknek szóló előadásokat, táncos estéket, amelyek nem gyermekeknek valók. Egy gyermekbarát szállodában nem kell félni a szülőknek, hogy mi lát vagy hall meg a gyerek, ha este is fent akar még maradni.

A harmadik indok, amely életre hívta a felnőttbarát szállodák kialakulását, az pont a gyermekes szülők igénye. Sok esetben annyira felőrlik a szülőket a munkás hétköznapok, hogy észre sem veszik, mennyire nem foglalkoznak a pihenésükkel, nem tudnak feltöltődni. Ebben szerepe van az elmúlt években kialakult járványhelyzetnek, a hosszú intervallumú karantén időszakoknak, valamint az emiatt elkerülhetetlen otthoni tanulásnak is.

Ha sikerül végre a szülőknek néhány napot csak magukra szánva eltölteni, végre olyan programokon részt venni, amelyek a saját választásukat célozzák, egy kicsit saját magukat helyezve előtérbe, akkor energiával teli érkeznek haza, és ebből a gyerekek is csak profitálhatnak.

Forrás:
istock.com

További szűrési feltételek

Az Utazásszervező oldalán még további szempontok szerint is szűrhetünk. Vannak olyan szállodák, amelyek rendelkeznek helyi utazásszervezői kapcsolattal is. Ez megtalálható a leírásukban, az adott szálloda oldalán. Ilyenkor érdemes lehet velük is felvenni a kapcsolatot és kérdezni a minket érdeklő feltételekről.

A választható étkezési forma is mindjárt látszik a keresésnél, választhatunk a reggelit, félpanziót vagy teljes ellátást kínáló opciók közül. A legtöbb szálloda már kínál külön menüket az ételallergiákban szenvedőknek, de erre érdemes közvetlenül rákérdezni. Válogassunk bátran, egyéni prioritásaink szerint!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.