Egyéb kategória

Felnőttbarát szállodák Európában

Az elmúlt évtizedek rendkívüli gyorsasággal hoznak változást életünk minden területén. Ehhez kell igazodnunk, és az emberi természet maga is produkál változásokat alkalmazkodása során. A turisztikai iparág is fejlődik és pazarabbnál-pazarabb szállodák épülnek.

vous - 2022.09.19.
Felnőttbarát szállodák Európában

A régieknek pedig fel kell zárkózni, hogy lépést tudjanak tartani az újakkal és azok újonnan bevezetett szolgáltatásaival.

A felnőttbarát szállodák kialakulása

A piaci trendek, a fogyasztói szokások változnak, társadalmunkban egyre nagyobb arányú, főleg a fejlettebb országokban a gyermektelen párok aránya. Ennek következtében megnőtt az igény olyan szállodák kialakítására, ahová nem visznek gyerekeket, és csak felnőtteket szórakoztató műsorokat találunk.

Hogy megkönnyítsék keresésünket, az egyik utazási iroda csoportosította ezeket a hoteleket, még országok szerint is. Az Utazásszervező spanyolországi felnőttbarát szállodái is számtalan, kifejezetten felnőtteket megcélzó programmal kedveskednek a hozzájuk betérő vendégeknek.

De Európában számos országban találhatunk már ilyen szállodákat, ezért érdemes végigböngészni például a görögországi, az egyiptomi vagy a törökországi prémium kategóriás felnőttbarát szálláshelyek ajánlatait is, ezen a világ minden tájáról minőségi szállásokat összegyűjtő weboldalon.

Utazás gyerekkel vagy anélkül?

A felnőtteket megcélzó szállodai szolgáltatások kialakulásának oka a szervezett programok összeállítása, ugyanis tartalmazhatnak olyan, csak felnőtteknek szóló előadásokat, táncos estéket, amelyek nem gyermekeknek valók. Egy gyermekbarát szállodában nem kell félni a szülőknek, hogy mi lát vagy hall meg a gyerek, ha este is fent akar még maradni.

A harmadik indok, amely életre hívta a felnőttbarát szállodák kialakulását, az pont a gyermekes szülők igénye. Sok esetben annyira felőrlik a szülőket a munkás hétköznapok, hogy észre sem veszik, mennyire nem foglalkoznak a pihenésükkel, nem tudnak feltöltődni. Ebben szerepe van az elmúlt években kialakult járványhelyzetnek, a hosszú intervallumú karantén időszakoknak, valamint az emiatt elkerülhetetlen otthoni tanulásnak is.

Ha sikerül végre a szülőknek néhány napot csak magukra szánva eltölteni, végre olyan programokon részt venni, amelyek a saját választásukat célozzák, egy kicsit saját magukat helyezve előtérbe, akkor energiával teli érkeznek haza, és ebből a gyerekek is csak profitálhatnak.

Forrás:
istock.com

További szűrési feltételek

Az Utazásszervező oldalán még további szempontok szerint is szűrhetünk. Vannak olyan szállodák, amelyek rendelkeznek helyi utazásszervezői kapcsolattal is. Ez megtalálható a leírásukban, az adott szálloda oldalán. Ilyenkor érdemes lehet velük is felvenni a kapcsolatot és kérdezni a minket érdeklő feltételekről.

A választható étkezési forma is mindjárt látszik a keresésnél, választhatunk a reggelit, félpanziót vagy teljes ellátást kínáló opciók közül. A legtöbb szálloda már kínál külön menüket az ételallergiákban szenvedőknek, de erre érdemes közvetlenül rákérdezni. Válogassunk bátran, egyéni prioritásaink szerint!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.