Egyéb kategória

Hagyd az otthoni szőrtelenítést, válts végleges megoldásra!

Aki már tapasztalta, hogy milyen kellemetlenségekkel jár a szőr otthoni eltávolítása, akár borotválással, gyantázással vagy IPL készülék használatával, annak egy végleges szőrtelenítési eljárás maga lesz a megváltás. 

vous - 2022.09.16.
Hagyd az otthoni szőrtelenítést, válts végleges megoldásra!

A kényelmetlen napi borotválás, benőtt szőrtüszők és sebes bőr abszolút megszűnik, ha a lézeres szőrtelenítést választjuk. A kezelést körülvevő bizonytalanság eloszlatására mutatjuk meg a kezelés menetét és eredményeit.

Létezik végleges szőrtelenítés?

A végleges szőrtelenítés a nők álma, mely egy szinte fájdalommentes kezelésnek köszönhetően bárki számára elérhetővé vált. Az Aesthetica Orvosi Központ szakképzett specialistái profi módon végzik a végleges szőrtelenítést lézer segítségével. Ez a módszer a benőtt szőrszálak és az irritált bőr kezelésében is hatékony megoldást garantál.

A szőrtelenítés többféle módszere közül azonban általában a borotválás, gyantázás és az IPL készülék otthoni használata a legnépszerűbb a nők körében. A borotva használatával rövidebb időre tudjuk hatékonyan eltávolítani a szőrszálakat, azonban a vörös bőr, a benőtt szőrszálak elvehetik a kedvünket a szőrtelenítéstől.

A gyantázás kicsivel hosszabb ideig tünteti el a szőrszálakat, azonban elég fájdalmas beavatkozás, főként az érzékenyebb területeken. Az otthoni IPL készülékek használata szintén elterjedt, azonban ezek az eszközök csak ott hatékonyak, ahol nagy a szőr-bőr kontraszt. A kezelésre nem alkalmas felületeken akár súlyos égési sérüléseket is okozhatnak. 

Forrás:
iStock

Tudnivalók a lézeres szőrtelenítésről

A selymes és puha bőr elérése ma már nem álom az innovatív és modern lézeres szőrtelenítésnek köszönhetően. A beavatkozás megkezdése előtti konzultáción szakértő méri fel a kezelt területen található szőr mennyiségét, a bőrtípust, és a kapott információk alapján személyre szabott tervet állít össze. 

Tudnod kell, hogy a lézeres szőrtelenítés megkezdése előtti másfél hónapban tartózkodni kell a napozástól, fényvédő krémmel kell kenni a kezel felületeket, illetve két héttel a kezelés előtt már nem lehet szoláriumozni, kerülni kell az erős napsugárzást! A szőrtelenítés előtt egy nappal pedig a kezelendő felületet le kell borotválni!

Csak minimális fájdalomra számíthatsz a beavatkozás során, hiszen a masszázsszerű vibráció, és a kezelés alatt használt speciális oxigénes nyugtató krém együttesen csillapítja a lézer okozta kellemetlenségeket.

Mire számíthatok a beavatkozás után?

A kezelt bőrfelület kissé kipirosodhat a lézeres szőrtelenítés után, ezt hideg borogatással, oxigénes nyugtató krémmel tudjuk csillapítani. Lehetőleg a beavatkozás utáni 24-48 órában kerüljük a forró víz használatát is! 

Két hétig ne napozzunk, szoláriumba se menjünk, sőt, a szaunázást is ki kell hagynunk! Függően az adott szőrtelenítendő felület méretétől, a szőr vastagságától, többszöri ismétlés szükséges a végleges eredményhez. 8 hétnek azonban a két kezelés között mindenképpen el kell telnie. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.