Egyéb kategória

Hagyd az otthoni szőrtelenítést, válts végleges megoldásra!

Aki már tapasztalta, hogy milyen kellemetlenségekkel jár a szőr otthoni eltávolítása, akár borotválással, gyantázással vagy IPL készülék használatával, annak egy végleges szőrtelenítési eljárás maga lesz a megváltás. 

vous - 2022.09.16.
Hagyd az otthoni szőrtelenítést, válts végleges megoldásra!

A kényelmetlen napi borotválás, benőtt szőrtüszők és sebes bőr abszolút megszűnik, ha a lézeres szőrtelenítést választjuk. A kezelést körülvevő bizonytalanság eloszlatására mutatjuk meg a kezelés menetét és eredményeit.

Létezik végleges szőrtelenítés?

A végleges szőrtelenítés a nők álma, mely egy szinte fájdalommentes kezelésnek köszönhetően bárki számára elérhetővé vált. Az Aesthetica Orvosi Központ szakképzett specialistái profi módon végzik a végleges szőrtelenítést lézer segítségével. Ez a módszer a benőtt szőrszálak és az irritált bőr kezelésében is hatékony megoldást garantál.

A szőrtelenítés többféle módszere közül azonban általában a borotválás, gyantázás és az IPL készülék otthoni használata a legnépszerűbb a nők körében. A borotva használatával rövidebb időre tudjuk hatékonyan eltávolítani a szőrszálakat, azonban a vörös bőr, a benőtt szőrszálak elvehetik a kedvünket a szőrtelenítéstől.

A gyantázás kicsivel hosszabb ideig tünteti el a szőrszálakat, azonban elég fájdalmas beavatkozás, főként az érzékenyebb területeken. Az otthoni IPL készülékek használata szintén elterjedt, azonban ezek az eszközök csak ott hatékonyak, ahol nagy a szőr-bőr kontraszt. A kezelésre nem alkalmas felületeken akár súlyos égési sérüléseket is okozhatnak. 

Forrás:
iStock

Tudnivalók a lézeres szőrtelenítésről

A selymes és puha bőr elérése ma már nem álom az innovatív és modern lézeres szőrtelenítésnek köszönhetően. A beavatkozás megkezdése előtti konzultáción szakértő méri fel a kezelt területen található szőr mennyiségét, a bőrtípust, és a kapott információk alapján személyre szabott tervet állít össze. 

Tudnod kell, hogy a lézeres szőrtelenítés megkezdése előtti másfél hónapban tartózkodni kell a napozástól, fényvédő krémmel kell kenni a kezel felületeket, illetve két héttel a kezelés előtt már nem lehet szoláriumozni, kerülni kell az erős napsugárzást! A szőrtelenítés előtt egy nappal pedig a kezelendő felületet le kell borotválni!

Csak minimális fájdalomra számíthatsz a beavatkozás során, hiszen a masszázsszerű vibráció, és a kezelés alatt használt speciális oxigénes nyugtató krém együttesen csillapítja a lézer okozta kellemetlenségeket.

Mire számíthatok a beavatkozás után?

A kezelt bőrfelület kissé kipirosodhat a lézeres szőrtelenítés után, ezt hideg borogatással, oxigénes nyugtató krémmel tudjuk csillapítani. Lehetőleg a beavatkozás utáni 24-48 órában kerüljük a forró víz használatát is! 

Két hétig ne napozzunk, szoláriumba se menjünk, sőt, a szaunázást is ki kell hagynunk! Függően az adott szőrtelenítendő felület méretétől, a szőr vastagságától, többszöri ismétlés szükséges a végleges eredményhez. 8 hétnek azonban a két kezelés között mindenképpen el kell telnie. 

Ajánlott cikkek