Egyéb kategória

5 dolog, ami nem hiányozhat a nyaralós neszeszerből

Beköszöntött a nyár, a jó idő, napsütések és hatalmas zivatarok váltják egymást…ha van egy kis szerencsénk az utóbbiról csak a koktélbárban ücsörögve szerzünk tudomást. Igen, jól gondolod, elérkezett az idő, hogy minden problémádat hátrahagyva, a bőröndöddel az oldalon nyaralni indulj. Már ki is néztél valami szuper tengerpartot, ahol még pálmafák is vannak a napozóágyak mellett, és ahol gondatlanul élvezheted a napsütést? Szuper, mi pedig segítünk bepakolni a neszeszeredbe. Mutatjuk mi az az 5 dolog, ami nem maradhat ki.

vous - 2022.06.27.
5 dolog, ami nem hiányozhat a nyaralós neszeszerből

#1. Naptej minden mennyiségben

A lista első helyére egyértelműen a naptej kell, hogy kerüljön. Bárhova is mész nyaralni, kell, hogy legyen nálad naptej. Igen, még akkor is, ha nem is a tengerpartra mész, és akkor is, ha nem is fog sütni a nap. Sajnos a napsütésnek amellett, hogy nagyon sok pozitív hatása van, káros is tud lenni. Nemcsak a napégésre gondolunk elsősorban, ami már másnap elveszi a kedvedet attól, hogy holnap is naptej nélkül sütkérezz a parton, vagy indulj el városnéző túrára, hanem a hosszú távú következményeket is számításba kell venni. Te tudtad, az arcon megjelenő bőröregedésért nagy részben az imádott napsütés felelős? A bőröregedés folyamatait az UV sugarak jelentősen felgyorsíthatják. A megfelelő napvédelem segítségével számos bőrbetegség, pl. a melanoma, a májfoltok, és a korai ráncosodás kialakulása is megelőzhető. A fényvédők UV-szűrőket használnak, amelyek csökkentik a bőr felületét elérő káros sugarakat. SPF=Sun Protection Factor mutatja meg, hogy az adott készítmény használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon leégés nélkül. Fontos figyelembe venni azt is, hogy az izzadás, vagy a víz, például úszás csökkenti ezt az időt. Fontos számításba venni a bőr egyedi tényezőit, például árnyalatát is.

#2. Fényvédőből sem lehet hiány

Az arcunk egy kiemelt terület, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá, és külön arcra való fényvédőt használni, illetve csomagolni a neszeszerünkbe. Az arcbőr rendszerint jóval érzékenyebb is, de szerencsére már számtalan kifejezetten arcra kifejlesztett bőrvédő krémmel lehet találkozni. Sőt már olyan sminkek is vannak, amik rendelkeznek fényvédő funkcióval, részesítsd ezeket előnyben! Egy másik plusz ötlet az arc védelmére, egy divatos, széles karimájú kalap használata. Minden tengerparti kirakodó bódéban árulnak ilyet, sőt a szuveníreseknél is, hasznos, és egy remek emlék lesz a nyaralásról.

#3. Hidratálni mindig kell

Sokan követik el azt a hibát, hogy azt gondolják, hogy hidratálásra csak télen van szükség. Hidratálásra az év minden napján szükség van, hiszen ez biztosítja, hogy bőrünk szerkezete megfelelő legyen. Egy mélyen hidratáló krém sem hiányozhat a kozmetikai táskádból! Nekünk van egy személyes kedvencünk a Ceralbin termékcsaládtól, ez a száraz bőr ellen kifejlesztett krém gyors segítség, ha valami miatt, mondjuk az erős napsugárzás, vagy a sós vízben való fürdés következtében kiszáradna a bőröd. Mélyen hidratál, természetes összetevőkből áll, illata semleges, ezért az egész család bátran használhatja!

Forrás:
Unsplash

#4. Ecet, a titkos praktika

Bár az ecet szigorúan véve nem kozmetikum, még is azt javasoljuk, hogy egy kis tégelybe töltve tedd be a kozmetikai táskádba, hiszen nagyon hasznos lehet. Főzelékekhez, levesekhez, salátákhoz is használhatod, és takarításra is kiválóak… persze csak viccelünk, senki sem várja el tőled, hogy nyaralásod alatt takaríts, vagy főzz, hiszen ezért vannak a helyi éttermek, és a szálloda személyzete, hogy ezt ebben az egy hétben megoldja helyetted. Ecetet azért kell vinned, mert egy szuper orvosság medúzacsípés ellen. Ha pár csepp ecetet öntesz a csípésre, akkor csökkentheted az égő érzést és a csípés felhólyagosodását is megakadályozhatod.

#5. Egy másik titkos kellék: kalcium pezsgőtabletta

Erre a trükkre még anyukám tanított meg: bárhová is mész legyen nálad kalcium pezsgőtabletta! Ez nemcsak izomgörcs esetén tökéletes orvosság, ami a meleg időben elég gyakori tünet, hanem a különböző rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket is csökkenteni képes. Szúnyogok pedig mindenhol vannak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!