Világ

Matthew McConaughey is felszólalt a texasi lövöldözéssel kapcsolatban

A színésznek markáns véleménye van a fegyvertartásról.

vous - 2022.05.25.
Matthew McConaughey is felszólalt a texasi lövöldözéssel kapcsolatban

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, a texasi Uvalde városában iskolai lövöldözés történt, amelyben 19 gyerek és 2 felnőtt halt meg. A lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt.

Rengetegen felemelték a szavukat ismét a fegyvertartási jogok újragondolása miatt, így tett Matthew McConaughey is. A színész Uvalde városában született és fontolgatja, hogy  elindul Texas kormányzói székéért, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy felszólaljon az események kapcsán.

Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszan és mélyen nézzen a tükörbe, megkérdezve magától, mit értékelünk igazán? Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni. Milyen áldozatot hozhatunk egyénileg, hogy holnap egészségesebb, biztonságos nemzetet teremtsünk? Nincs többé kifogáskeresés, ezek a tragikus esetek nem fogadhatók el status quo-ként. Amerikaiként, texasiként, anyaként, apaként itt az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket a szükségletekhez képest

– bírja a színész közösségi oldalán, aki szerint a gyerekeket is fenyegeti a kialakult helyzet, így mindenképp át kell gondolni a jelenlegi szabályozásokat.

Ez egy olyan járvány, amit megfékezhetünk. Bárhol állsz ebben a kérdésben, cselekedni kell, hogy egy szülő se tapasztalhassa meg, milyen átélni egy ilyen esetet.

– zárta mondandóját a színész.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek