Világ

Matthew McConaughey is felszólalt a texasi lövöldözéssel kapcsolatban

A színésznek markáns véleménye van a fegyvertartásról.

vous - 2022.05.25.
Matthew McConaughey is felszólalt a texasi lövöldözéssel kapcsolatban

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, a texasi Uvalde városában iskolai lövöldözés történt, amelyben 19 gyerek és 2 felnőtt halt meg. A lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt.

Rengetegen felemelték a szavukat ismét a fegyvertartási jogok újragondolása miatt, így tett Matthew McConaughey is. A színész Uvalde városában született és fontolgatja, hogy  elindul Texas kormányzói székéért, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy felszólaljon az események kapcsán.

Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszan és mélyen nézzen a tükörbe, megkérdezve magától, mit értékelünk igazán? Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni. Milyen áldozatot hozhatunk egyénileg, hogy holnap egészségesebb, biztonságos nemzetet teremtsünk? Nincs többé kifogáskeresés, ezek a tragikus esetek nem fogadhatók el status quo-ként. Amerikaiként, texasiként, anyaként, apaként itt az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket a szükségletekhez képest

– bírja a színész közösségi oldalán, aki szerint a gyerekeket is fenyegeti a kialakult helyzet, így mindenképp át kell gondolni a jelenlegi szabályozásokat.

Ez egy olyan járvány, amit megfékezhetünk. Bárhol állsz ebben a kérdésben, cselekedni kell, hogy egy szülő se tapasztalhassa meg, milyen átélni egy ilyen esetet.

– zárta mondandóját a színész.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.