Világ

Botrány: homofób hangulatkeltés a majomhimlő miatt

A CDC nevű amerikai egészségügyi hatóság hétfőn figyelmeztette a meleg és biszexuális férfiakat, hogy a majomhimlő világszerte terjedni látszik a közösségükben.

vous - 2022.05.24.
Botrány: homofób hangulatkeltés a majomhimlő miatt

Szexuális irányultságtól függetlenül bárki elkaphatja a majomhimlőt szoros személyes kapcsolat révén, az eddig világszerte érintettek között azonban felülreprezentáltak azok a férfiak, akik melegként vagy biszexuálisként azonosítják magukat.

A legtöbb ember, aki elkapja a vírust, speciális kezelés nélkül két-négy hét alatt felépül. Azonban majomhimlő nem szexuális úton terjedő betegség, mégis több hazai és külföldi médiumban komoly hangsúlyt kapott az LMBTQ közösség tagjait érintő megbetegedések száma.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal legutóbbi posztjában ezekből emelt ki hazai példákat, többek között az Index cikkét és Letoha Tamás kutatóorvos, a Pharmacoidea HU ügyvezető igazgatójának nyilvános posztját.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.