Egyéb kategória

A pszichológusom szerint szociopata vagyok – szerintem ezzel nincs semmi baj

Sosem szerettem az érzéseimmel foglalkozni. Nem értettem, hogy azok miért olyan fontosak az embereknek, de elfogadtam, hogy én különleges vagyok. A párkapcsolatok terén azonban ez komoly problémát okozott számomra, hisz az eddigi barátnőim képtelenek voltak megérteni, mivel jár az, ha velem vannak.

vous - 2022.05.15.
A pszichológusom szerint szociopata vagyok – szerintem ezzel nincs semmi baj

A barátnőmmel hosszabb ideje együtt vagyunk, boldog vagyok a kapcsolatban, ő azonban sokat panaszkodik arról, hogy nem figyelek rá eléggé. Több romantikát igényelne, ezt azonban én nem tudom neki megadni. A nők már csak ilyenek.

Nemrég előállt azzal a borzalmas ötlettel, hogy menjünk el párterápiára. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy kéthetente egy óra még mindig jobb, mint a folyamatos siránkozás, emiatt belementem.

Az első pár alkalom eredményes volt, utólag még jó ötletnek is tűnt.A barátnőm is jobban érezte magát miatta, sokkal kevesebbet nyafogott.

Az utolsó alkalommal még érdekes elméletek is születtek.

A terapeuta megállapította, hogy alacsonyabb az érzelmi intelligenciám az átlagnál, és bizonyos érzéseket képtelen vagyok átérezni. Barátnőm természetesen azonnal kiakadt, otthon azonban elmagyaráztam neki, hogy ha nem szeretném, nem mentem volna el a terápiára, hanem szakítottam volna vele az extra igényei miatt.

szomi

Barátnőm természetesen azonnal kiakadt, otthon azonban elmagyaráztam neki, hogy ha nem szeretném, nem mentem volna el a terápiára, hanem szakítottam volna vele.
Forrás:
Pexels.com

Mondanom sem kell, ezután nem mentünk vissza a terápiára, hisz lebeszéltem a barátnőmet róla, mert úgyis csak felzaklatná őt. Szerencsére ezt megértette.

Utólag visszagondolva teljesen felesleges volt elmenni, csak még több okot adott arra, hogy veszekedjünk. Ugyanúgy nekem kellett megnyugtatnom a barátnőmet, mint ahogy azt a terápia előtt kellett.

A pszichológus véleménye sem különösebben érdekel, hisz szerintem semmi gond nincs azzal, ha kevésbé vagyok érzékeny.

Nem értem, miért gondolja, hogy ez baj, hisz ha nem lennék ilyen, folyton siránkoznék, mint a barátnőm, és nem a problémák megoldását keresném. Arra persze nem talált megfejtést, hogy ne várjon el a barátnőm tőlem mindenfélét, ami csak a filmekben létezik, örüljön inkább annak, hogy elviselem.

Péter történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.