Egyéb kategória

A szóló esküvő lesz az új őrület?

Az elmagányosodás egyre nagyobb probléma mostanában.

vous - 2022.05.14.
A szóló esküvő lesz az új őrület?

A probléma Magyarországon is jelen van, de közel sem olyan mértékű, mint például Japánban, ahol egyre több fiatal lány adja fel végleg a párkeresést, és tart egyszemélyes esküvőt, vőlegény nélkül.

Az egyszemélyes esküvő intézménye Japánban rendkívül népszerű iparág lett, ami pár éve kezdett elterjedni a szigetországban. Az esemény pár százezer és egymillió forint körüli szolgáltatás. Egy ilyen esküvőről nemrég egy rövid dokumentumfilmet is készítettek, ahol egy Rina nevű lány egyszemélyes esküvőjét követhetik végig a nézők. 

Objektum doboz

Egy ilyen “szertartás” merőben eltér egy hagyományos esküvőtől. Ez lényegében annyiból áll, hogy a szingli hölgyet szépen kisminkelik, megcsinálják a frizuráját, majd egy általa kiválasztott menyasszonyi ruhában fotósorozatot készítenek róla. Ezeket a képeket később ő, és a családja is megkapja, és a közösségi oldalaikra is előszeretettel töltik fel. Rina elmondása szerint ő azért vágott bele ebbe, mert karrierje mellett nem engedheti meg magának, hogy szórakozzon, megpróbáljon fiút találni magának és családi életet éljen. 

Japánban a 65 év felettiek a lakosság 28%-át teszik ki, és a várható élettartam is magas náluk, így a fiatalokat kemény munkára és spórolásra ösztönzi a rendszer. Emellett a munkához való viszonyuk is merőben más, mint a nálunk megszokott, erre jó példa Rina válasza is amikor megkérdezik tőle, milyen férfira vágyik. Az elsődleges szempont nála az, hogy a leendő férjének kiszámítható, állandó, alkalmazotti állása legyen.

Ajánlott cikkek