Egyéb kategória

A háború áldozata lett a Balaton és a Boci csoki is

Eltűnt a polcokról a magyarok egyik kedvenc édessége, nem véletlenül…

vous - 2022.05.14.
A háború áldozata lett a Balaton és a Boci csoki is

A legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól eltűnt a közkedvelt Balaton szelet és most kiderült, miért. A Nestlé hazai képviselete, a Nestlé Hungária Kft. elmondta, a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az orosz-ukrán háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget.

A cég az Index-nek elmondta, hogy bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási probléma megoldásán. A Boci csokoládék gyártását átmenetileg a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a vállalat a helyzet normalizálódásáig.

A Nestlénél azt is elmondták, hogy az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, ám az üzem jelenleg elsősorban az ukrán piacra termel, de későbbiekben visszaállnak majd újra az eportra is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.