Egyéb kategória

A tudomány kimondta: ettől a tulajdonságtól függ, hogy mennyit huncutkodtok

Emlékeztek még arra az ikonikus Green Day számra, ami a Nice guys finish last címet kapta? Már tízévesen kívülről fújtam a szövegét, de csak jóval később értettem meg, hogy mit is jelent pontosan ez a cím. Most pedig úgy néz ki, hogy még a tudomány is igazolta a punkegyüttes állítását!

vous - 2022.05.12.
A tudomány kimondta: ettől a tulajdonságtól függ, hogy mennyit huncutkodtok

British Journal of Psychology című lapban jelent meg a kutatás, ami arra próbált fényt deríteni, mely tulajdonság birtokában huncutkodnak a legtöbbet az emberek. Még mielőtt lerántanám a leplet az eredményről, mire tippeltek? A kisugárzás, játékosság, vagy éppen a gyöngédség? Nos, a lista tetején nem ezek a tulajdonságok végezték!

Forrás:
iStock

A kutatók ugyanis ugyanarra az eredményre jutottak, mint a Green Day: éppúgy, mint az életben, az ágyban is a kedvesség a nyerő! A végeredmény szerint ugyanis azok a jelöltek, akik jobban teljesítettek az önzetlenségi teszten, sokkal vonzóbbnak mutatkoztak az ellenkező nem szemében, ezért az átlagnál több partnert szereznek és gyakrabban bújnak ágyba velük, mint a többiek. A tanulmány egyébként azt is megállapította, hogy a feltűnően kedves és önzetlen férfiaknak az átlagnál tovább tartanak a kapcsolataik. 

Szóval legközelebb, ha a bárpultnál álló rosszfiúval szemeztek, álljatok meg egy pillanatra és adjatok egy esélyt a kedves srácoknak is – hiszen a tudomány szólít fel erre.   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: