Egyéb kategória

A megszakításos “védekezés” szörnyűségei – Egyenes út a pokolba

Néha komolyan nem fér a fejembe, hogy a 21. században hogyan létezhet még olyan nő ezen a Földön, aki a megszakításos védekezés mellett teszi le a voksát. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy vagy nem megfelelően tájékozott a témában, vagy egyszerűen csak borzasztó felelőtlen. 

vous - 2022.03.07.
A megszakításos “védekezés” szörnyűségei – Egyenes út a pokolba

Bárhogy is legyen, én személy szerint elítélek mindenkit, aki népszerűsíti ezt a védekezésnek nem nevezhető őrültséget.

Érvek és ellenérvek

Le merném fogadni, hogy mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki váltig állítja, hogy: “Évek óta így védekezünk, de még soha, semmi problémánk nem volt.” Ilyenkor pedig a bizonytalan és naiv emberek elkezdenek mérlegelni: bár a kockázat nagy, de egy alkalomból, ugyan mi baj történhetne? Hát most elárulom a rendkívül egyszerű választ: bármi.

Ha nem szeretnél gyereket, akkor tegyél ellene, és ne szerencsejátéknak fogd fel a szexet.

Senki ne jöjjön nekem azzal, hogy a nagyanyáink idejében is rengetegen alkalmazták ezt a módszert, mert ez nem érv. Akkoriban mások voltak a körülmények, az emberek tájékozatlanabbak voltak, és a védekezésre sem volt annyi mód, mint napjainkban. Épeszű ember egyébként sem keres érveket a megszakításos módszer mellett…

pexels-pixabay-248148

Sokkal kevésbé kellemetlen óvszert venni a drogériában, mint terhességi tesztet kérni a patikában.
Forrás:
Pexels

Csak veszíthetsz vele

Napestig sorolhatnám, hogy mégis mennyi negatív velejárója van a megszakításos “védekezésnek”. Vegyük csak példának a nem kívánt terhességet, vagy a számtalan nemi úton terjedő betegséget, amit elkaphatsz. Az aktív szexuális élettel hatalmas felelősség is jár, és ezt nem lehet félresöpörni azért, mert kellemetlennek érzed, hogy óvszert vegyél, vagy fogamzásgátló tablettát írass fel magadnak.

És most nem csak a nőkhöz szólok. A kapcsolat férfi tagjának is felelősséget kell vállalnia a tetteiért ahelyett, hogy vakon bízna a saját időzítésében. Mert az esetek nagy részében ez csakis rosszul sülhet el. 

Ha fiatal lányként olvasod ezt a cikket, akkor én csak egy dolgot kérnék tőled: soha ne hagyd, hogy valaki rávegyen arra, hogy megszakításos módszert alkalmazzatok, mert nem lesz jó vége.

Sokkal kevésbé kellemetlen óvszert venni a drogériában, mint terhességi tesztet kérni a patikában.

Felnőtt nőként pedig nagyon kérlek, hogy viselkedj is úgy. A tudatlanság és a naivitás már nem lehet mentség, különösen akkor, ha gyermeked is van. Felelősséggel tartozol magadért és értük is, valamint azért, hogy ne essenek ilyen hatalmas hibába.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.