Egyéb kategória

„Csak ne hagyd abba, ne haaa…” – avagy szabad-e beszélni hancúrozás közben?

Szabad-e huncutkodás közben beszélni? Nos, nemhogy szabad, muszáj! Na jó, persze nem Habermas kommunikatív etikáját kell megvitatni, de vannak dolgok, amikről kár volna szót sem ejteni. A Clevelandi Állami Egyetem munkatársai megállapították, hogy azok élvezik a legjobban az együttlétet, akik a szájukat szavak formálása céljából is kinyitják közben.

vous - 2022.05.10.
„Csak ne hagyd abba, ne haaa…” – avagy szabad-e beszélni hancúrozás közben?

A kommunikáció a jó együttlét kulcsa, a beszéd meg a hab a tortán

„Ha valaki képes nyíltan beszélni az együttlétről partnerével, az jó eséllyel a pillanat hevében is képes kommunikálni vágyait, szükségleteit. Ez pedig mindig meghozza az eredményét: a huncutkodás így sokkal intenzívebbé, szenvedélyesebbé és… igen, kielégítőbbé válik” – mondja a kutatást vezető Elizabeth Babin, aki 207 fiatal intim, érzéki szavajárását vizsgálta.

Az együttlét közbeni beszéd nemcsak azért fontos, hogy finoman kommunikáljuk, mi esik jól és mire vágyunk, hanem azért is, mert eszméletlenül felpörgeti a másikat, ha mondtok néhány ellenállhatatlan bókot. Dicsérjétek az illatát, ízét, formáját, mondjátok el, mennyire szeretitek, milyen jó vele minden, sőt: vannak, akiknek egy kis mocskos beszéd is belefér,utóbbi persze hangulat kérdése és ízlés dolga.

A szakember ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem is annyira a beszéd, mint inkább a kommunikáció az, ami számít: a nonverbális jelzések segítségével tökéletesen kifejezhető, hogy mi zajlik bennünk, és ez az út a félénkebbek számára is járható. Ne féljetek attól, hogy nyögjetek, sóhajtsatok, esetleg megfogjátok a partneretek kezét és irányítsátok, ezek mind a kommunikációhoz tartoznak, és még jobbá teszik a kamatyolást…

És ha már szóra (is) nyitjuk a szánkat, mit mondjunk?

Számos eset van, amikor érdemes, sőt, szinte muszáj megszólalni. De miről is beszéljünk?

Arról, hogy mi esik jól. – Gyorsabban, lassabban, finomabban, erősebben, mélyebben, körbe-körbe, ott a bejáratnál, még egy kicsit…

Arról, hogy mi az, amit szeretnétek. – Ebbe a körbe akár az egyszerű, kedves felszólító mondatok is beletartoznak, esetleg a kérdések („van kedved..?”). A szavak nélküli kommunikáció gyönyörűen kiegészíti, gyakran helyettesíti ezt a párbeszédet.

Arról, hogy közel vagytok-e a csúcshoz. – Ezt mindig jó tudni, mert akkor úgy mozdul az ember. Megszakításos védekezés esetén meg pláne fontos!

Arról, hogy mit szerettek/kívántok a másikban. – Nincs olyasmi, ami ennél jobban felpörgeti az embert, hiszen bármennyire is intenzív a fizikai élmény, a huncutkodás a fejben is zajlik…

A kapitalizmus válságáról, a balfasizmus és a marxizmus összefüggéseiben. – Na jó, arról talán mégse. Esetleg utána. De az is elég, ha inkább betoltok egy nagy pizzát, és kiskifli-nagykifli pózban alszotok utána összebújva.

együttlét

A kommunikáció a jó együttlét kulcsa, a beszéd meg a hab a tortán! 
Forrás:
Canva.com

Van, hogy picit mást mondunk, mint gondolunk…

Játszma vagy inkább tapintat? Íme néhány gyakori hancúrozás közbeni mondat, és tényleges jelentésük!

  • Van nálad gumi? – Hú, készen vagyok, akarlak. MOST.
  • Azt hiszem, van nálam gumi. – Hoztam, de szívesen lennék veled óvszer nélkül, csak nem tudom, neked ez nem gáz-e.
  • Igen, igen, ott! – Maradj is ott, ne nyúlkálj máshova, amiről azt hiszed, jó lesz.
  • Itthon vannak a szomszédok? – Basszus, nagyon hangos vagy.
  • Tegyünk be egy kis zenét? – A lakótársad/anyád/a gyerek meghallja, hogy rázkódik az ágy…
  • Zavar, hogy megjött? – Vérzek, mint a lőtt vadkan. Felejtsd el a fehér ágyneműt.
  • Ez jó neked? – Nekem annyira nem, de ha neked bejön, csináljuk!
  • Alacsony a vérnyomásod? – Negyven perce kényeztetlek, és még sehol a vulkán, fáj az állkapcsom!
  • Szeretnél egy kicsit te felül lenni? – Elzsibbadt a lábam. Már nem is érzem.
  • Óóó, fantasztikus vagy! – Csak ne hagyd abba, ne haaa…
  • Ne hagyd abba… – De, hamarosan abbahagyhatod…
  • Gyönyörű vagy! – Mindenhogy kívánlak, nagyon jó veled.
együttlét

Van, hogy picit mást mondunk, mint gondolunk…
Forrás:
Canva.com

És mi az, amit imádunk HALLANI az ágyban, konyhapulton… szóval hancúrozás közben?

A Menshealth.com informális felmérése szerint a férfiak és a nők körében van néhány dolog, amit szinte mindem ember imád hallani kufircolás közben, már ha szavakról van szó. Ezek közül itt az öt leggyakoribb hancúr-mondat:

„Imádom a…” – Hát igen. Bármijét. Illatát, ízét, csókját, nedvességét, ágaskodó férfiasságát, rózsaszín bimbóit, tetoválását, piercingjét, pocakját, izmait… Ki mit imád. Elvégre valamiért együttlétre került a sor köztetek.

„Csodálatos az ízed…” – A legtöbb ember – különösen a nők – szoronganak egy kicsit amiatt, hogy vajon finomak-e az ágyban. A nemi váladék befogadása a másik feltétel nélküli elfogadása az adott pillanatban. Fantasztikus önbizalmat ad, ha pozitív érzések kapcsolódnak hozzá.

„Eszméletlenül vadító vagy ebben a pózban…” – Az érintések, illatok, ízek mellett természetesen a vizuális körítés is számít, és ki ne szeretné gyönyörű, kényeztető istennőnek, istennek érezni magát legalább néhány percre? Akkor az igazi persze, ha szívből jön a felkiáltás, sóhaj.

„Aaaannyira jóóóó veled…” – Hiába érzi az ember – egyértelmű biológiai jelei vannak –, de azért mindig izgató hallani.

A nevét – Hát igen, ezt talán mondani se kell. Ez még személyesebbé,  intenzívebbé teszi az aktust. És hát – ha olyan a nexus és adott a kölcsönösség – a név után következhet a „szeretlek” szócska is, ezzel azonban vigyázzunk: csak akkor mondjuk, ha valóban így érezzük, méghozzá együttlét után is.

Ti hogyan kommunikáltok hancúrozás közben?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.