Egyéb kategória

Szőke hajszínt szeretnétek? – Itt a válasz a leggyakoribb kérdésekre

Nincs olyan nő, aki ne szeretné legalább egyszer kipróbálni, hogy milyen lenne szőke hajjal, hiszen köztudott, hogy ez a szín mennyire vonzza a tekintetet, és végtelen nőiességet sugároz. Madonna egyik védjegye a szőke haja, ami bizony minden árnyalatában szuperül áll neki. De vajon nekünk is ilyen jól állna ez a szín?

vous - 2022.05.04.
Szőke hajszínt szeretnétek? – Itt a válasz a leggyakoribb kérdésekre

Madonna '80-as évekbeli hidrogénszőke haja a fiatal, hamvas, fehér bőréhez szuperül állt. Habár a saját haja sötét, mégis, a festett, világos fürtök remekül passzoltak sötét szemöldökéhez, ami eredeti színében pompázott. Napjainkban is gyakran visszaköszön ez a kombináció, társítva valamilyen élesen vágott bob formával és frufruval. Ami azonban nem mindegy, az az, hogy milyen bőrszínhez választjátok a szőke árnyalatokat! Ha világosabb tónusú a bőrötök, bátran válasszatok hidrogénszőkét. De ha sötétebb bőrszínnel rendelkeztek, akkor egy sötétebb, természetesebb árnyalatot ajánlanék.

De térjünk is a lényegre! Íme a szokásos kérdések, amik mindenki agyán átfutnak.

Hogyan készül a tökéletes hidrogénszőke Madonna-haj?

Nagyon fontos, hogy kellő odafigyeléssel bánjunk a világosítószerrel. Ha sötét a hajatok, nem szabad azonnal, egy lépésben a fehér szőkét várni, érdemes ilyenkor két kíméletesebb világosítást csinálni a kívánt szín elérése érdekében. A világosabb természetes hajszínűek viszont előnyben vannak. Nekik ugyanis gyorsabban felvilágosodik a hajuk, és hamvasabb árnyalatú is lesz. A világosítás után jöhet egy gyors hajszárítás, majd a hamvasítás, ami nagyon fontos, azért, hogy ne sárguljon be a hajatok. Erre különös figyelmet kell fordítani nyáron, amikor a nap UV sugarai könnyen sárgíthatják a festett szőke hajat. Érdemes ilyenkor akár alkalmanként hamvasító sampont is használni.

De hogyan ronthatjuk el?

Figyelembe kell venni, hogy milyen színű a hajatok a világosítás előtt. Sokszor lehet látni az utcán érdekesebbnél érdekesebb szőke hajakat, amikor az egymás utáni festések színe más és más. Ezért ha festett a hajatok – főleg, ha sötét –, akkor mindenképpen forduljatok szakemberhez, mert ez a művelet otthon balesetveszélyes. Még sajnos akkor is, ha könnyűnek látszik. Tudnotok kell, hogy a világosítószer több rosszat tehet, mint jót, ha nem a megfelelő erősséget használjuk. Ugye ti sem szeretnétek, hogy megégjen, töredezetté váljon, vagy rossz esetben letörjön a hajatok?

Na és Madonna miért váltott?

Madonnának a nőiesebb korszakában már egyre kevésbé volt világosszőke haja. A váltás a napbarnított bőrnek volt köszönhető, ami akkor jött divatba, és így az addig hidrogénszőke díva is természetesebb, kicsit sötétszőkésebb hajra váltott. Vitathatatlan, hogy ez is jól állt neki, sőt a sötét bőrszínnel még jobb is volt.

Ez a szín már könnyebben kivitelezhető: egyszerű festéssel elérhetjük a kívánt árnyalatot, de akkor lesz a legszebb az eredmény, ha olyan melírt csináltatunk, amiben több, egymáshoz nagyon hasonlító árnyalat keveredik sűrűn. Ez a megoldás nagyon esztétikus, természetes és hosszan tartó, mert később lesz csak észrevehető a lenövés.

Ezt a színt bátran lehet kombinálni hosszú, rövid, hullámos és egyenes hajjal is, mert természetessége miatt mindegyikkel nagyszerűen mutat. Ha pedig még a szemetek is kék, akkor igazi királylányok lehettek!

Plusz egy tipp:

Szőke hajúak, figyelem! Készítsetek bátran fonást vagy bármilyen feltűzött frizurát, hiszen sokkal jobban mutat a világos hajon, mint a sötéten.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.