Egyéb kategória

Egy hihetetlen ok, amiért vérezhet az orrod

Egyre gyakrabban ered el az orrod vére, és fogalmad sincs, mi lehet a háttérben. Megrémülsz. Joggal, mert természetesen sok olyan oka lehet, amire nem vonhatod meg a vállad.

vous - 2022.04.23.
Egy hihetetlen ok, amiért vérezhet az orrod

Akár súlyos betegség tünete is lehet az orrvérzés, ezért nem szabad arra legyinteni, ha gyakori a jelenség FORDULJ orvoshoz.

woman-698946_1920

woman-698946_1920
Forrás:
pixabay

De a legtöbb esetben szerencsére nem drámai a helyzet, okozhatja például allergia is a tüneteket, ilyenkor az irritáció hatására alakul ki az orrvérzés.

Okozhatja az orrvérzést többek között:

  • allergia
  • magas vérnyomás
  • gyógyszerérzékenység
  • stressz
  • azz orrnyálkahártya felsértése
  • kalciumhiány
  • maró szer belégzése

De mindezek mellett akad még egy ok, amire biztosan nem gondolsz. Ez pedig nem más, mint, hogy NEM ISZOL ELÉG FOLYADÉKOT. 

A dehidratáltság is okozhatja az orrvérzést, egész egyszerűen kiszárad az orrnyálkahártya, és sérülékennyé válik, akár minden más irritáció nélkül is megpattanhatnak benne erek.

Mit tegyél, ha vérzik az orrod?

Óvatosan dőlj előre, de az arcod legyen magasabban a szívnél. Szorítsd össze az orr lágy részeit és maradj mozdulatlan pár percig. El fog állni a vérzés, ám ha hosszú ideig nem sikerül elállítani, illetve gyakran, hetente, pár naponta előfordul. akkor ne találgass mi okozhatja, fordulj orvoshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.