Egyéb kategória

Filmek, amiken felnőttünk: a ’90-es évek legnagyobb klasszikusai

Imádok visszagondolni a ’90-es évekre, valahogy olyan megnyugtató érzés ölel át engem ilyenkor. Emlékeztek még arra, mennyire ráértünk ovi vagy suli után, mikor órákon át csak filmeket bámultunk? Velem előfordult, hogy hetekig minden egyes nap megnéztem ugyanazt a filmet, amitől aztán anyukám már teljesen kivolt. Igen, elég reménytelen eset voltam.

vous - 2022.04.23.
Filmek, amiken felnőttünk: a ’90-es évek legnagyobb klasszikusai

Ha már beszéltünk arról, milyenek voltak a hétvégéink gyerekkorunkban, sőt, arról is szó esett, hogy miket engedtek meg nekünk a szüleink, akkor a régi, kedvenc filmjeink sem maradhatnak ki a repertoárból! Most öt darab rongyosra nézett filmet hoztam el nektek. Szálljatok fel velem a nosztalgiavonatra egy pár percre! 

Vissza a jövőbe-trilógia

Igaz, hogy az első két része még a ’80-as években készült, de annál szuperebb lett és annál többször néztük rongyosra a '90-es években. Szerintem nem létezik olyan értelmes ember, aki ne látta volna ezt a filmet. Egy kérdésem lenne: van olyan, akinek ez nem tetszett? Ha igen, szégyellje el magát és álljon be két percre a sarokba, köszönöm!

Ace Ventura

Jim Carrey-ből sosem volt elég, az állati nyomozó pedig mindig mosolyra fakasztott bennünket. 

Objektum doboz

Oroszlánkirály

Igaz, hogy rajzfilm, de úgy éreztem, bűnt követtem volna el, ha ezt kihagyom a filmkészletből. Ha százszor nem néztük meg, talán egyszer sem.

Objektum doboz

Reszkessetek, betörők!

Kövezzetek meg, hogy ezt képes voltam beleírni a listába, de ti is bevallhatjátok: egy időben állandóan ezt néztétek, de nem ám csak télen! Amennyire idegesítő most, annyira imádtuk anno.

Objektum doboz

Forrest Gump

A film, amit még manapság is újra és újra meg tudunk nézni. Kell ezt ragozni, csajok?

Objektum doboz

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon