Egyéb kategória

Rossz feleség vagyok, ha nem akarom a férjemet a szülőszobában?

Úgy gondoltam, a szülés egyértelműen olyan lesz, amit a férjemmel együtt fogok megosztani, kéz a kézben. Most viszont úgy érzem, ő az utolsó ember, akit magam mellett szeretnék látni.

vous - 2022.04.18.
Rossz feleség vagyok, ha nem akarom a férjemet a szülőszobában?

A férjemmel nyolc éve vagyunk együtt, így tényleg az egész felnőtt életünket együtt töltöttük. Most nyolc hónapos terhes vagyok, nagyon közel a végéhez. Kislányunk lesz, és izgatottabb nem is lehetnék.

Bármennyi nehézségünk volt, azt eddig mindig leküzdöttük, most viszont egy dologban nem tudunk megegyezni: a pici nevén. A párom családjánál hagyomány, hogy az újszülöttet egy, a nevével hímzett takaróval fogadják. Részben emiatt is próbálunk sietni a név kiválasztásával, viszont nem találunk közös pontot.

Mivel nagyon közel volt a nagymamájához, ezért szeretné, ha Piroska lenne, de valahogy én nem érzem magaménak.

Ha tehetném, egy egész listával mennék a kórházba, és csak azután döntenék, hogy először meglátom, hogy biztos tökéletes legyen. Azonban erről lemondtam, hogy kedvezzünk az ő családjának.

A hugom emlékére, én Viviennek szeretném elnevezni. Így hívták, mielőtt pár éve meghalt szívinfarktusban. Eddig ezt az egyet nem vetettem fel a férjemnek, mert minden ötletemet támadja és rondának nevez, ezt pedig nem szeretném hallani a testvéremről.

A minap azonban kiborult minden, amikor az anyja már sokadszorra kérdezte meg, mégis mi lesz a kislányunk neve. Ekkor elmondtam, hogy Vivien, mire rövid csönd után kinevetett. Azt mondta, hogy ezzel a névvel egy életre elátkoznám a gyermekemet, mert náluk a faluban volt egy teltebb kislány, akit szintén Viviennek hívtak és emiatt az enyémre is ez a sors vár majd.

Kértem, hogy hagyja abba, de csak mondta a magáét, még azután is, hogy megmondtam, azért ő sem egy Palvin Barbi.

Végül elege lett, és elküldött a házából. Egy percig sem akartam tovább maradni, így inkább eljöttem. Mikor a férjem megjött, elmondta, nagyot csalódott bennem és a viselkedésemben, rám sem akar inkább nézni.

A következő napokban az egész családja hívogatott, hogy kérjek bocsánatot az anyósomtól, és hogy lépjek túl magamon, fogadjam el a Piroska nevet. “Ha kevesebbet hisztiznél, már régen túl lehetnénk ezen” – mondta a férjem egyik este, mire elegem lett. Összepakoltam a cuccomat és átköltöztem a szüleimhez. A párom azóta hívogat, de nem akarok beszélni vele.

Úgy érzem, az egész családja összeesküdött ellenem, és teljesen kikészítenek a terhességem utolsó időszakában. Nem akarom elmondani nekik a szülés pontos időpontját, ha esetleg előbb megindulna, ráadásul és a férjemet sem akarom látni a szobában, mert csak idegesebb lennék tőle.

Tényleg én reagálom túl?

Patrícia történetét Fazekas Nóra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.