Egyéb kategória

5 kedves emlék, ami miatt nem bánnám, ha a húsvét ismét a régi lenne

A húsvét ma már nem olyan, mint régen. Sokan bezárkóznak, és bevallom, már én sem tartom, a család sem. Erősen emlékszem olyan pillanatokra, amelyek miatt megerősödött bennem az érzés, hogy elegem van az egész locsolkodósdiból, de bőven vannak olyan pillanatok is, amelyek miatt néhanapján nem bánnám, ha ismét olyan lenne a húsvét, mint régen. 

vous - 2022.04.16.
5 kedves emlék, ami miatt nem bánnám, ha a húsvét ismét a régi lenne

Nekem vannak szép emlékeim az ünnep kapcsán, persze, azon túl, hogy újra együtt a család, izgatottan készülünk sütéssel, főzéssel, sonkával. Emlékszem pálinkától kapatos fiatalemberekre, és aprópénzekre, amelyek eltűntek a locsolók markában. De egészen konkrétan az alábbi emlékeket szeretem leginkább. 

Megalkotni életetek első műalkotását húsvéti tojását

Még ha totál csúnya is volt, és semmi érzéketek nem volt hozzá, akkor is nagy büszkeség volt besegíteni a nyuszinak! 

Objektum doboz

Hinni a nyusziban!

Nem kérdőjeleztétek meg a létezését, és teljesen okés volt, hogy a nyuszi nem tojik tojást, mint a tyúk, mégis ő hozza. Az is teljesen logikus volt, hogy ő rakja le a csomagokat a kertben. 

Objektum doboz

A tojáskeresés!

Van annál varázslatosabb, mint amikor a virágok között leltek rá a meglepetésekre? A Nyuszi komoly vetélytársa volt a Mikulásnak.

Objektum doboz

Az első vizes locsolás

Lássuk be, enélkül nem teljes az életetek. Az első vizes locsolásra – lehetőleg a szomszéd srác által, aki titkon tetszik – minden lány vágyik. Persze, ahogy átélitek, köszönitek szépen, többé nem kell. 

Objektum doboz

A jó kis tesóháborúk

Ha fiútesótok volt, aki rendszeresen vízzel üdvözölt reggelente, tuti nem hagytátok válasz nélkül. Ezek az emlékek többnyire így maradnak meg az emlékezetetekben:

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.