Egyéb kategória

Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk!

Annak ellenére, hogy számos tanulmány és felmérés született már róla, még mindig sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítunk az illatoknak, mint amennyit megérdemelnének. Egy kellemes illat pozitív hatással lehet a hangulatunkra, a teljesítményünkre, de az otthonunkba vagy az irodánkba belépő vendégek első benyomását is meghatározhatja, hogy a közegünkben milyen illat fogadja őket.

vous - 2022.04.11.
Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk!

Akkor igazán jó egy illat, ha alig észrevehetően simogatja érzékszerveinket, amikor nem tolakodóan, hanem egészen finoman, sejtelmesen tölti be aromájával a rendelkezésre álló teret.

„Megfigyelhető, hogy ma már nem kifejezetten a klasszikus, mindenki által ismert alapillatok hódítanak, az emberek szeretik az olyan különlegességeket, amelyek különböző életérzéseket ébresztenek fel bennük. Akár más kultúrák hangulatát hordozzák, akár olyan tájakét, amelyekre a mindennapok mókuskerekéből gondolatban egy kicsit elrepülhetnek” – avatott be Szabó András, az ÖPSO környezetbarát illatosító termékcsaládot forgalmazó Superio Kft. ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy kínálatukban a japán cseresznyevirág, az amazóniai esőerdőt idéző illat és a mediterrán életérzést otthonunkba varázsló illatosítók a legnépszerűbbek.

A kellemes illat ne vegyszer legyen

Szeretjük, ha egy illat a természetet idézi, de vajon ügyelünk-e arra is, hogy az illatanyag összetétele mennyire természetes? Használata vajon jót tesz-e a szervezetünknek vagy éppen a környezetnek? Ha ezeknek a kérdéseknek nem járunk kellően utána, nem fordítunk arra figyelmet, hogy a csomagoláson található apróbetűs tájékoztatást szemrevételezzük, könnyen megeshet, hogy kőolajszármazékokkal teli vegyszerekkel töltjük meg otthonunk levegőjét és a tüdőnket.

Objektum doboz

„Egy környezetbarát illatosító azt a küldetést vállalja, hogy összetevői tekintetében csakis természetes anyagokat tartalmaz, készítése során pedig mindvégig fontos szempont a fenntarthatóság” – hívta fel a figyelmet Szabó András.

Az ÖPSO az első olyan illatosító, amely természetes fagyantából készült, ezzel helyettesítve a mesterséges parfümösszetevőket. Mind az illatok, mind a csomagolás PEFC által tanúsítottak, ami garantálja, hogy fenntartható forrásból származnak. A termékek gyártása lehetőséget teremt a helyi közösségeknek, hogy erdőikből fenntartható módon termeljenek bevételt.

Természet az otthonunkban

A Canadian Maple Forest a kanadai juharerdőkbe kalauzol el bennünket, amelyeket az ősz élénk pirosra varázsol, felszabadítva a könnyed, jellegzetes, édes fa illatát.  

Az Amazonian Rainforest Orchid illóolajjal az amazóniai esőerdőben érezhetjük magunkat, ahol magasan a fákon orchideák burjánzanak, finom méz és a reggeli eső illatával töltve meg a levegőt.

A Mediterranean Citrus Grove-ot használva egy virágzó, mediterrán citrusligetbe érkezünk, tüdőnk friss és aromás illatokkal telik meg.

Canadian Maple Forest, Amazonian Rainforest Orchid, Mediterranean Citrus Grove

Canadian Maple Forest, Amazonian Rainforest Orchid, Mediterranean Citrus Grove
Forrás:
https://www.facebook.com/%C3%96pso-Hungary-105967098678901

A Nordic Birch Foresttel átélhetjük, amint a nyírerdők tél végén illatos nedvet bocsátanak ki, friss gyógynövényes és zöld fás illatot árasztva.

A Japanese Sakura Tree a japán bambusz illatát citrusokkal és egy kis fűszerezéssel vegyíti, hogy mindent frissítő, ázsiai karakterű fás illattal borítson be.

A Caribbean Palm Tree gyümölcsös, friss és édes illata arra emlékeztet, amikor a Csendes-óceán hullámai elérik Hawaii partjait, ahol a sós levegő keveredik az eukaliptusz egyedi aromájával.

Nordic Birch Forest, Japanese Sakura Tree, Caribbean Palm Tree

Nordic Birch Forest, Japanese Sakura Tree, Caribbean Palm Tree
Forrás:
https://www.facebook.com/%C3%96pso-Hungary-105967098678901

A különböző illatok erősségét mi magunk szabályozhatjuk azzal, hogy a szettben található pálcikák közül kevesebbet, illetve többet használunk fel” – tette hozzá a Superio Kft. ügyvezetője. 

„Különösen kisgyermekes családoknál nincs már helyük a mesterséges illatosítóknak, de a légúti betegségekkel küzdőknek is kiemelten vigyázniuk kell az egészségükre” – zárta gondolatait Szabó András.

Ajánlott cikkek