Egyéb kategória

A legjobb csajos programok kis- és nagylányokkal

Minden bizonnyal neked is a legnagyobb vágyad, hogy mindenre megtaníthasd a lányodat, amire csak lehetőséged nyílik. Néha olyan jó lenne a már megtapasztalt dolgokat átültetni a fejükbe, hogy ennyivel is kevesebb dolgon kelljen majd bosszankodniuk. De lássuk is, hogy milyen tevékenységekkel világíthatsz rá, hogy nőnek lenni jó! 

vous - 2022.02.03.
A legjobb csajos programok kis- és nagylányokkal

A kézműveskedés szépségei

Sose felejtsd el, hogy anyaként te vagy a lányod példaképe, te vagy az, akire úgy tekint, mint követendő példára. Persze nem egyszerű mindig kifogástalanul cselekedni, de tartsd szem előtt ezt a fontos szempontot. Ha azt látja a kislányod, hogy törekszel az ápoltságra és arra, hogy minden körülmények között nőies legyél, akkor ez lesz számára az alapvető, ami nem csak a körömlakkokkal és a rúzzsal teljesedik ki.

Te alapozod meg az életében azt, hogy hogyan viszonyuljon az ünnepekhez és a családhoz, mennyire lesz házias és családcentrikus.

Ez óriási felelősség, így mindenképp kiemelt figyelmet igényel. 

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy a gyerekek nem nyílnak meg eléggé, hanem magukba fojtják a mondandójukat. Hogy ezt elkerülhesd, nagyon jó szolgálatot tehet egy közös kézműveskedő program. Ahogy szerepjáték közben, úgy alkotás közben is sokkal könnyebben nyílnak meg a gyerekek, mivel lefoglalják a kezüket és így a gondolataik szabadon csaponghatnak. Természetesen ez lehet agyagozás, gyöngyfűzés, de egy kis konyhai tevékenységgel is ugyanez a hatás érhető el. Mivel a kisebbek számára óriási öröm, ha bevonjuk a felnőtt feladatokba, így nemcsak játszva tanulnak, de igazi nagylánynak érzik magukat. 

És persze a szépítkezés

Ahogy már említettük, az ápoltsággal kezdődik a női szépség, így nem véletlen, hogy a kislányok előszeretettel másolják az édesanyjuk viselkedését. Tehát ha a lányod azt látja, hogy sminkeled magad, akkor ő is vágyni fog erre a tevékenységre. Persze minden édesanyában felmerül a kérdés, hogy mikortól engedje, hogy a gyermek sminkelje magát, vagy épp lakkozza a körmét. Első lépésként tisztázni kell, hogy minden esetben gyerekeknek szánt termékekkel kell próbálkozni. A Játékszigetnél kapható Bo-Po körömlakkok tökéletesen megfelelnek erre a célra, mivel bármikor kedvükre lehúzhatják a gyermekek. Sőt, akár egy különleges matricával is feldobhatják, így igazán egyedi darabokat alkothatnak maguknak. 

Maga a sminkelés folyamata nem egyszerű, nagyon fontos, hogy olyan készletet válasszunk a gyermeknek, ami maximálisan bőrbarát alapanyagokat tartalmaz és könnyű őket eltávolítani is. Persze az, hogy ha megengedjük a gyermeknek, hogy kifesse magát, egyáltalán nem biztosíték arra, hogy azt is jó szemmel kell néznünk, hogy abban szeretne kimenni az utcára. Ezt érdemes jó előre tisztázni.

Azt is fontos megtanítani a kislányoknak, hogy a sminkelés utolsó mozzanata annak eltávolítása. A Martinelia kozmetikumok előnye, hogy egy nedves vattával könnyedén eltüntethetjük a színeket az arcukról.

Ajánlott cikkek