Egyéb kategória

“Jól vagyok” – (Hajnali nemalvós egyperces a látszat csevegésekről)

Összefutunk a parkolóban. “Á, szia! Hogy vagytok?” “Jól. “Utálom ezt a kérdést. Annyira semmitmondó. Annyira személy és jellegtelen. Persze én is ugyanezt a kérdést teszem fel – írja Rózsa, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Tóth Rózsa cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.04.06.
“Jól vagyok” – (Hajnali nemalvós egyperces a látszat csevegésekről)

Megtanultam, hogy a How are you-ra a How are you a válasz. Vajon ő is arra gondol, amire én? Szeretné elmondani ő is? Ez nem derül ki, mert nincs idő rá. Nincs idő elmondani. Nincs idő elmélyülni. (Tényleg idő nincs rá?) Ezzel nyugtatom magam, inkább bele sem kezdek. Az rosszabb lenne, ha arra gondolnék, hogy nem érdekli.

Jó lenne beszélni róla. Hogy nem vagyok jól.

Szeretném elmondani, hogy mi történt velem, velünk, a gondolatokat, amelyek foglalkoztatnak, az érzések, a kétségek, amelyek bennem dolgoznak. Még nem tudom megfogalmazni. De itt van bennem. Igen, vannak jelei. Ideges vagyok. Türelmetlen. Nem tudom elengedni magam. Nem tudok kikapcsolódni. Zavar. Érzem, a  testem is érzi. Komolytalannak tűnő betegségek, amelyekkel az ember nem marad otthon, letepernek, pont annyira vannak jelen, hogy a mindennapi diszkomfort érzésemet biztosítsák, hogy ne érezzem jól magam.

Belenézek a tükörbe, és én látom. Te nem látod? 

A ráncaim mélyülnek, a jobb, de rosszabb szemem megint piros, és állandóan odanyúlnék. Könnyezik, rámondom, hogy csak a széltől, vagy az álmosságtól, de érzem, hogy nem, többről van szó. Érzem, hogy ez csak az előjáték, tudom is mi, de még csak a sötét felhők gyülekeznek, a vihar még nem kezdődött el. De eljön az is.

Ne aggódj a jövő miatt! Gondolkozz pozitívan! Ez jön szembe velem mindenhol. De nem tudok nem aggódni. Azt hogyan kell? Megmutatod?

Ja, nem is jutunk el odáig a beszélgetésben, elvégre azt mondtam, hogy jól vagyok. 

Ha kíváncsi vagy vendégszerzőnk korábbi cikkeire, akkor olvasd el az Azt hittem több időm lesz – Harmadik kemoterápiám története, a Köhögjön kérem a telefonba! , a Magda, a Szabó – A szerelmes nő és az Anyai látómező – Orrfolyás vagy sem? című írásait is!

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.