Egyéb kategória

Folyik az orrotok? Egyszerű megfázásnak is tűnhet a hidegallergia

Szinte alig él olyan ember a földön, aki semmire ne lenne allergiás, én például a szúnyogcsípésre, így ha megcsíp egy szúnyog, vörös duzzanat alakul ki a csípés körül. De gondolnátok, hogy a hidegre is allergiásak lehetünk? Ráadásul a tüneteit könnyű összetéveszteni a megfázáséival.

vous - 2022.04.05.
Folyik az orrotok? Egyszerű megfázásnak is tűnhet a hidegallergia

Ahogy elkezd csökkenni a hőmérséklet, jönnek a nagy téli fagyok, és megtelnek a orvosi rendelők köhögő betegekkel. A hideg időjárás súlyosbíthatja az asztmát, az ízületi gyulladásokat és az érrendszeri panaszokat, de sokszor olyan tüneteket is tapasztalhatunk magunkon, amelyeket nem lehet egy betegséghez kötni, vagy éppen egy olyan ismeretlen megbetegedéshez kapcsolódnak, amit nem is igazán értünk.

Objektum doboz

Az olyan tünetek, mint a kiütések, duzzanatok, tüsszögés, könnyező szemek, szédülés, fejfájás és persze az állandóan folyó orr nem feltétlenül megfázásra utalnak, hanem arra, hogy allergiásak vagytok a hidegre. Bár elég ritka, de tényleg valós jelenség, így más allergiákhoz hasonlóan a hidegnél is azonos reakciók észlelhetőek. A legtöbb allergia esetében egy egyszerű teszttel megtudható, hogy ki allergiás mondjuk a macskákra, az uborkára vagy akár a gombára, de a hidegnél ezt nem tehetjük meg. Talán sokkal többen is szenvedhetnek ettől a jelenségtől, mint gondolnánk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!