Egyéb kategória

Bujaságtól túlfűtött könyvek – Miért olvassuk, ha nézhetjük is?

Sokunkat megrohanhatnak néha a vágyak, különösképpen, ha már régóta egyedül élünk, vagy egyszerűen csak egy kis lepedőgyűrésre áhítoznánk. Ilyenkor nézhetünk érzéki filmeket, de akár olvashatunk is ebben a témában. Lássuk hát a legnépszerűbb pajzán könyveket, és néhány filmes verziót!

vous - 2022.03.25.
Bujaságtól túlfűtött könyvek – Miért olvassuk, ha nézhetjük is?

Az ötven árnyalat sorozat

Ki ne ismerné Christian Grey és Anastasia Steele buja kalandjait a vörös szobában? Nos, a könyv-trilógia osztatlan sikert aratott szerte a világon, érthető okokból. A szerző E. L. James fantasztikus aprólékkal tárja elénk a mazochizmus világát, épp oly módon, hogy felcsigázza vágyainkat.

Ha egy kis fantáziát vinnél az ágyba, bátran olvasd el a trilógiát.

A történet szereplőinek személyisége egyébként nem igazán kidolgozottak, de a cselekmény fényében ez nem is igazán hiányzik. A hancúrozással teli jelenetek viszont annál inkább részletesebbek, mind a filmekben, mind a könyvekben. Mr. Grey és Anastasia kapcsolata méltán vált a pajzán irodalom egyik gyöngyszemévé. 

Mr. Grey és Anastasia

Mr. Grey és Anastasia
Forrás:
Instagram

365 nap

A világszerte milliókat megmozgató film könyvváltozata is olvasásra érdemes, bár nem az irodalmi magasságok miatt ajánljuk. A könyv főszereplője egy milliárdos, Massimo, aki elrabol egy Laura nevű lányt, akinek 365 napot ad arra, hogy beleszeressen. Ez idő alatt számos vadító tartalom elevenedik meg mind a filmvásznon, mind a könyvek lapjain. 

Az élvezet és a végső megkönnyebbülés sóhajai mellett ebben a könyv-film párosban is megjelenik az érzéki büntetés és ostorozás motívuma.

A sikerkönyv és sikerfilm már egy második részt is megért, amely hasonló részletességgel kidolgozott az ágyjelenetek terén, mint az első rész. A történet folytatásában is nagy hangsúlyt kap a felnőtt filmeket megszégyenítő “romantika” és a buja játék, amely az olvasót is elcsábítja.

Lakatos Levente könyvei

Bizonyára sokan találkoztak már a könyvesboltokban, vagy az interneten Lakatos Levente nevével. Nem véletlenül. Az író szinte ontja magából a könyveket, már első regényei a Barbibébi és a Love Club is tabukat döntöget, és nyers vágyakat dolgoz fel. 

Lakatos Levente

Lakatos Levente
Forrás:
Instagram

Művei közül kiemelendő még az Aktus, amely szintén krimibe csomagolt érzéki regény, amelyben egy táncterapeuta és egy fiatal férfi szenvedélyes kapcsolata kerül a terítékre. A főszereplő kénytelen különbséget tenni vélt és valós vágyai között a számára tökéletesnek tűnő férfi mellett.

Ha tehát egy kis inspirációra vágyunk az ágyban, vagy a magányunkat szeretnénk feldobni, válogassunk bátran a lepedő szaggató könyvek és filmek között. 

Ajánlott cikkek