Egyéb kategória

Szcientológusok is aktív szerepet vállalnak a menekültek megsegítésében

A szomszédunkban kitört háború óta példátlan összefogásban van részünk Magyarországon.

vous - 2022.03.17.
Szcientológusok is aktív szerepet vállalnak a menekültek megsegítésében

Az állami intézkedések mellett az egyházak, civil szervezetek, szeretetszolgálatok, alapítványok, cégek és magánszemélyek is aktívan és folyamatosan részt vesznek a segítségnyújtásban, és erre szükség is van a hazánkba érkező menekültáradatban.

A Szcientológia Egyházban is azonnal, a háború kitörésének napján elkezdték a gyűjtést, és azóta minden egyes nap segítenek önkéntes lelkészeik, ahol és amennyit csak tudnak.

Forrás:
mszegyhaz.hu

Budapesten felkerestek adományaikkal menekülteket fogadó és elszállásoló helyszíneket, illetve különféle egyházak segélyszervezeteit is. Többször, több tonna adománnyal a fővárosból végiglátogatták a kisebb és nagyobb határátkelőket, és találtak arra is lehetőséget, hogy jó néhány olyan kárpátaljai településre kijuttassanak adományokat, ahol a helyiek nélkülözni kényszerülnek.

Adománycsomagjaik összeállításához minden alkalommal előre megtudakolják a helyi illetékesektől és a helyszínen dolgozóktól, hogy mi az, amire igazán szükség van.

Így adományaik a szokásos tartós élelmiszer, higiéniai, tisztálkodási és tisztítószerek, üdítők, friss gyümölcs, gyerekeknek édesség, víz és vitaminok felett tartalmaznak az épp aktuális hiányt pótló elemeket, úgymint: matracok, takarók, párnák, összecsukható székek, játékok, fűtőtestek, raklapok, fóliák, emelő, zuhanyfüggöny és karnis, vagy egyéb olyan dolgok, amikre a menekültek fogadásában, elszállásolásában épp szükség van.

Ezenkívül az önkéntes lelkészek rendszeresen fuvaroznak a határról Budapestre menekülteket, akiknek az elszállásolásában sok szcientológus is segít: ideiglenes szállást biztosítanak a továbbutazóknak, vagy akár otthont adnak olyan menekülteknek is, akik nem tudják, hova menjenek, sem azt, hogy meddig maradnak. Eddig több mint 60 menekültnek segítettek a fentiekben, egy 2 kisgyermekes szcientológus család például egy 11 tagú kárpátaljai családot fogadott be a házába, bizonytalan időre, hisz nincs hova menniük. Így a meglévő gyermekek mellé most további 7 gyermek érkezett, a 2 hónapostól a 17 évesig. Az összes gyerek nagyon jól érzi magát új otthonában, a menekült család női tagjai főznek, háztartási munkában segítenek, a férfiak pedig a ház körüli munkában vállaltak szerepet, és máris találtak munkahelyet is.

Külföldi szcientológusok is küldenek adományokat Magyarországra a menekültek támogatására, pl. Dániából, Olaszországból, Amerikából és még Mexikóból is. A magyarországi szcientológia önkéntes lelkészek készek addig segíteni a menekülthelyzetben, ameddig csak szükség van rá.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.