Egyéb kategória

Így lesz profi az otthoni riasztóközpont

A személy- és vagyonbiztonság ma már a lakossági területen sem csak egy egyszerű riasztót vagy éppen néhány házörző kutyát jelent. A technika fejlődésével egyre jobb és jobb eszközök váltak elérhetővé, ezzel párhuzamosan az áruk is mérséklődött.

Nincs tehát akadálya, hogy a profi rendszerekhez hasonló megoldásokkal védjük otthonunkat, értékeinket és szeretteinket. Cikkünkből megtudhatja, milyen is pontosan egy első osztályú riasztóközpont.

vous - 2022.01.01.
Így lesz profi az otthoni riasztóközpont

Egy professzionális rendszer jellemzői

Természetesen számos szempont létezik, melyek alapján azt mondhatjuk, hogy egy riasztóközpont megfelel a legszigorúbb elvárásoknak is.

Az egyik ilyen mindenképpen az, hogy akár a telefonnal vagy tablettel, alkalmazáson keresztül is vezérelhessük. Mindez azért fontos, mert az app segítségével bármikor felügyelet alatt tarthatjuk az otthonunkat, megnézhetjük az élő videóképet, és persze riasztást kaphatunk probléma esetén.

Mindezt az utóbbi évtizedben rohamtempóban fejlődő vezeték nélküli megoldások tették lehetővé. A modern riasztórendszerek többféle módon is képesek kommunikálni. A WiFi és a LAN mellett olyan készülékek is elérhetők, melyekbe akár SIM-kártyát is helyezhetünk.

Mindez ugyanakkor mit sem ér, ha a riasztóközpont egyes elemei nem képesek egymással kommunikálni. Ezért mindenképp érdemes ultrahosszú átviteli technológiával rendelkező típusok mellett dönteni. Az ilyen rendszerekben az eszközök akár két kilométeres távolságból is képesek egymással kommunikálni.

A riasztórendszer lelke maga a központi egység, amihez a többi elem csatlakozik.

A riasztórendszer lelke maga a központi egység, amihez a többi elem csatlakozik.
Forrás:
https://defloc.hu/biztonsagtechnika/betoresvedelem/riasztokozpont

Milyen elemekből áll össze egy riasztóközpont?

Egy riasztóközpont lényege, hogy otthonunk minden pontját felügyelet alatt tartja, illetve bármilyen eseményt képes érzékelni.

A rendszer lelke maga a központi egység, amihez a többi elem csatlakozik. Például az IP-kamerák, melyek napjainkban már HD-képminőségre is képesek.

A kamerák mellett igen fontos még az üvegtörés- és nyitásérzékelők beszerzése is. Ezek a készülékek a nyílászárókat figyelik, hiszen a legtöbb illetéktelen behatolás ezeken a pontokon történik. 

Tovább növelhetjük a biztonságot egy kültéri szirénával vagy éppen egy távirányítóval. Egy pánikgomb pedig különösen jó választás, hiszen a karon hordható eszközzel bármikor segítséget hívhatunk. 

A DEFLOC webshop riasztóközpontjai között minden szükséges eszközt megtalál, méghozzá első osztályú minőségben.

Egy igazán megbízható márka

Ha otthonunk biztonságáról van szó, nem érdemes megbízhatatlan gyártók termékeivel kísérletezni. Jobban megéri az olyan világmárkák mellett dönteni, mint például a világ hatvanhat országában jelen lévő Hikvision.

A Hikvision AXPro rendszer például duál-rádiófrekvenciás chippel rendelkezik, ami minden korábbinál stabilabb kommunikációt tesz lehetővé az eszközök között. A megfizethető és profi rendszer tetszés szerint bővíthető is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.