Egyéb kategória

Hol, miért és hogyan használhatod a GU10 LED izzókat?

Haladni kell a korral, alkalmazni kell a legújabb technológiákat az élet minden területén. A GU10 LED izzók is olyan eszközök, amelyek nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az otthonodban a legoptimálisabb fényviszonyokat meg tudd teremteni. 

vous - 2022.01.01.
Hol, miért és hogyan használhatod a GU10 LED izzókat?

A gazdaságos fényforrások idejét éljük

Tetszik vagy sem, de mindenkinek be kell látni, a régi, gazdaságtalan szokásait le kell cserélnie modern, gazdaságos megoldásokra. Ez mindannyiunk saját érdeke, hiszen az energiapazarlás, a környezetszennyezés, az erőforrásokkal való laza bánásmód nem vezet jóra. Lényegében a saját utódaink életterét szűkítjük be azzal, ha nem vagyunk hajlandóak változtatni.

Amikor nap mint nap a régi, hagyományos izzókat kapcsolgatod le és fel, 90%-kal több energiát fogyasztasz, mint kellene.

Ez egyrészt nem tesz jót neked, mert jóval magasabb energiaszámlát fizetsz, mint kellene, másrészt környezetvédelmi szempontból sem, hiszen a több energia előállításával emelkedik a káros anyagok kibocsátási szintje is.

Miért válassz LED izzókat?

A LED (Light-Emitting diode) egy olyan félvezető elektromos berendezést jelent, amelynek a legnagyobb előnye a gazdaságos üzemeltethetősége és az alacsony energiafogyasztása, ami elérheti akár 90%-ot is. A LEDLámpaház.hu-nál kapható LED izzók a hagyományos izzókhoz képest azonos fényerő esetében 7x kevesebb energiát és 4x alacsonyabb összeget emésztenek fel, ami bizony tetemes különbséget jelent.

További előnyeik:

  • Teljes fényerővel világítanak felkapcsolást követően
  • Jól viselik a gyakori le- és felkapcsolgatást
  • Jól ellenállnak a mechanikai hatásoknak és rezgéseknek
  • Hosszú élettartammal rendelkeznek – ami akár 10 év is lehet
  • Nem szennyezik a környezetet, nincs bennük mérgező higany vagy ólom
A GU10 LED izzókat - avagy a spotlámpaizzókat - minden olyan esetben jól lehet alkalmazni, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség.

A GU10 LED izzókat – avagy a spotlámpaizzókat – minden olyan esetben jól lehet alkalmazni, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség.
Forrás:
https://ledlampahaz.hu/ledizzok

A GU10 LED izzó jellemzői

GU10 egy foglalattípust jelöl. Az izzók egyik része ilyen GU10-es, vagyis bajonettzáras foglalatban van. Ez miért jó? Azért, mert a fényforrás a foglalatba helyezve, majd 45 fokkal elfordítva megbízhatóan rögzül. 

A GU10 LED izzók – ismertebb nevükön a spotlámpaizzók nagy népszerűségnek örvendenek, minden olyan esetben jól lehet alkalmazni őket, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség. Ez leggyakrabban az előszobában, a fürdőszobában és a konyhában fordul elő. 

Közös jellemzőjük, hogy nagy erejű fényt biztosítanak egy adott felületre. Mikor van ennek jelentősége? Akkor, amikor egy adott tevékenység elvégzéséhez a megszokottnál több fényre van szükséged. Nem mindegy, hogy a konyhában a munkapulton mit szeletelsz: a zöldséget vagy az ujjaidat. Nem mindegy, hogy borotválkozásnál a szakálladat vágod vagy az álladat. 

A spotok használata sok esetben függ a kreativitásodtól és az egyéni igényeidtől. Elhelyezhetőek egyedileg vagy csoportosan, mennyezetbe süllyesztve vagy falikarként, hangulatteremtésre vagy fő világításként.

Bárhogy is döntesz: a LED fényforrásokkal mindig jól jársz, így a GU10 LED izzók is növelni fogják az otthonod fényét, miközben nagy pénzösszegeket spórolnak meg neked. Használd őket te is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.