Egyéb kategória

Hol, miért és hogyan használhatod a GU10 LED izzókat?

Haladni kell a korral, alkalmazni kell a legújabb technológiákat az élet minden területén. A GU10 LED izzók is olyan eszközök, amelyek nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az otthonodban a legoptimálisabb fényviszonyokat meg tudd teremteni. 

vous - 2022.01.01.
Hol, miért és hogyan használhatod a GU10 LED izzókat?

A gazdaságos fényforrások idejét éljük

Tetszik vagy sem, de mindenkinek be kell látni, a régi, gazdaságtalan szokásait le kell cserélnie modern, gazdaságos megoldásokra. Ez mindannyiunk saját érdeke, hiszen az energiapazarlás, a környezetszennyezés, az erőforrásokkal való laza bánásmód nem vezet jóra. Lényegében a saját utódaink életterét szűkítjük be azzal, ha nem vagyunk hajlandóak változtatni.

Amikor nap mint nap a régi, hagyományos izzókat kapcsolgatod le és fel, 90%-kal több energiát fogyasztasz, mint kellene.

Ez egyrészt nem tesz jót neked, mert jóval magasabb energiaszámlát fizetsz, mint kellene, másrészt környezetvédelmi szempontból sem, hiszen a több energia előállításával emelkedik a káros anyagok kibocsátási szintje is.

Miért válassz LED izzókat?

A LED (Light-Emitting diode) egy olyan félvezető elektromos berendezést jelent, amelynek a legnagyobb előnye a gazdaságos üzemeltethetősége és az alacsony energiafogyasztása, ami elérheti akár 90%-ot is. A LEDLámpaház.hu-nál kapható LED izzók a hagyományos izzókhoz képest azonos fényerő esetében 7x kevesebb energiát és 4x alacsonyabb összeget emésztenek fel, ami bizony tetemes különbséget jelent.

További előnyeik:

  • Teljes fényerővel világítanak felkapcsolást követően
  • Jól viselik a gyakori le- és felkapcsolgatást
  • Jól ellenállnak a mechanikai hatásoknak és rezgéseknek
  • Hosszú élettartammal rendelkeznek – ami akár 10 év is lehet
  • Nem szennyezik a környezetet, nincs bennük mérgező higany vagy ólom
A GU10 LED izzókat - avagy a spotlámpaizzókat - minden olyan esetben jól lehet alkalmazni, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség.

A GU10 LED izzókat – avagy a spotlámpaizzókat – minden olyan esetben jól lehet alkalmazni, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség.
Forrás:
https://ledlampahaz.hu/ledizzok

A GU10 LED izzó jellemzői

GU10 egy foglalattípust jelöl. Az izzók egyik része ilyen GU10-es, vagyis bajonettzáras foglalatban van. Ez miért jó? Azért, mert a fényforrás a foglalatba helyezve, majd 45 fokkal elfordítva megbízhatóan rögzül. 

A GU10 LED izzók – ismertebb nevükön a spotlámpaizzók nagy népszerűségnek örvendenek, minden olyan esetben jól lehet alkalmazni őket, amikor pontszerű, koncentrált világításra van szükség. Ez leggyakrabban az előszobában, a fürdőszobában és a konyhában fordul elő. 

Közös jellemzőjük, hogy nagy erejű fényt biztosítanak egy adott felületre. Mikor van ennek jelentősége? Akkor, amikor egy adott tevékenység elvégzéséhez a megszokottnál több fényre van szükséged. Nem mindegy, hogy a konyhában a munkapulton mit szeletelsz: a zöldséget vagy az ujjaidat. Nem mindegy, hogy borotválkozásnál a szakálladat vágod vagy az álladat. 

A spotok használata sok esetben függ a kreativitásodtól és az egyéni igényeidtől. Elhelyezhetőek egyedileg vagy csoportosan, mennyezetbe süllyesztve vagy falikarként, hangulatteremtésre vagy fő világításként.

Bárhogy is döntesz: a LED fényforrásokkal mindig jól jársz, így a GU10 LED izzók is növelni fogják az otthonod fényét, miközben nagy pénzösszegeket spórolnak meg neked. Használd őket te is!

Ajánlott cikkek