Egyéb kategória

„Tudod, mi a különbség Micimackó és közted?” – szakítás egy pasi szájából

Ha egyszer írnék egy cikket, ami arról szólna, hogy segítsen az olvasóknak eldönteni, szakítsanak-e vagy sem, az biztosan úgy kezdődne, hogy ha ezt a cikket olvasod azért, hogy segítsen eldönteni, szakíts-e vagy sem, akkor szakíts. Nagy rajongója vagyok a szakításoknak, kifejezetten hiszek benne, minden olyan nap egy újabb kicsordult könnycsepp egy szomorú kiskutya arcán, amikor nem léptél ki a béna kapcsolatodból.

vous - 2022.03.14.
„Tudod, mi a különbség Micimackó és közted?” – szakítás egy pasi szájából

Persze nyilván tök jó járni valakivel, mert általában van vacsora és nem kell egyedül moziba menni meg a szingliasztalhoz ülni az unokatestvéretek esküvőjén, sőt néha van még egy kis potyahancúrozás is, amikor vége a sorozatnak és még nem töltött be a következő csata a League of Legendsben. De nekem, mint megrögzött szinglinek a fél életem azzal telik, hogy a párkapcsolatban élő barátaim végtelen hömpölygő újra és újra feltámadó panaszáradatát kell hallgatom mindenféle valós és elképzelt sérelmekről. És az egyetlen praktikus jó tanács, amit ilyenkor tudok adni az, hogy: „próbáljátok megoldani, és ha nem megy, szakítsatok”. Az alatt pedig, hogy „próbáljátok megoldani” valójában azt értem, hogy szakítsatok.

Szakítóokok

Velem már a legkülönbözőbb indokokkal szakítottak. Kezdve attól, hogy nem tiszteltem eléggé a párom macskájának jogait egészen odáig, hogy amikor az egyik első randevúnkon viccesen arról beszélgettünk, hogy ki milyen vacsorát szeretne majd az esküvőjén, ő kijelentette, hogy tenger gyümölcseit képzelt el francia mártással, én pedig megjegyeztem, hogy nekem jó lesz a húsleves is töltött káposztával. Így egy évvel később kiderült, hogy lássuk be, erre nem lehet komoly kapcsolatot építeni. Szóval a szakítóokok megfelelő tálalása legalább olyan fontos, mint egy lakodalmas francia mártásé a tenger hülye herkentyűivel.

A szakítás

Ha az igaz szerelem kihűlt töltött káposztáját már nem lehet újramelegíteni, eljön a Damoklész kardjaként folyton felettünk lebegő szakítás felszabadító pillanata.

Egyszer egy lánnyal megbeszéltem, hogy a randevúink során megnézem vele a Harry Potter-filmeket, és kapcsolatunk örökkévalóságának szimbólumaként direkt kihagyjuk majd az utolsó részt, ezzel jelképezve a síron túli szerelmünket.

Aztán egyik nap beültetett a nappaliba, hogy beszélnünk kell. Szó nélkül kirakott az asztalra egy doboz papír zsebkendőt, egy tábla csokoládét és egy üveg rozét, majd bekapcsolta a számítógépen a Harry Potter és a halál ereklyéinek második részét, hogy most köztünk mindennek vége. Mondjuk végül is ennyi erővel adhatott volna zoknit is, hogy mától szabad manó vagyok.

A szakítást mindenesetre pont azért szeretem, mert ablakot nyit az emberi jellem legszélesebb spektrumaira, mint az „amelyik kapcsolat a Facebookon született, annak a Facebookon is kell véget érnie” alapelv alkalmazására, vagy az egyik haverom például annyira nem tudta eldönteni, hogy a búcsúszexet vajon szakítás után, vagy előtt illik-e megkapni az etikett szerint, hogy végül stílusosan búcsúszex közben szakított a barátnőjével.

Forrás:
iStock, Pengebácsi

Szakítós szövegek

A legfontosabb rész a szakítás megtervezésében a megfelelő szakítós szöveg kiválasztása. Ha nem akarunk valami különlegeset használni, mint a „Tudod, mi a különbség közted és Micimackó között? Hogy mikor hajnalodik és kiugrasz az ágyból, rád már nem vár a barátod”, akkor itt az ideje kinyitni a szakítási közhelytárat és kiválasztani valami alkalomhoz illőt. Álljon is itt segédletként egy értelmező kéziszótár a legnépszerűbb szakítós szövegekhez:

  • nem jó az időzítés: a pasim/csajom rájött, hogy beszélgetünk.
  • te sokkal jobbat érdemelsz: én sokkal jobbat érdemlek.
  • mostanában nekem minden olyan komplikált: már mással szexelek.
  • legyünk inkább barátok: már blokkoltalak Facebookon és letiltottam a telefonszámod.
  • tisztellek, mint embert: baromi csúnya vagy.
  • nem állok készen egy párkapcsolatra: jövő héten össze fogok jönni az exemmel.
  • azért nem szeretném, ha elfelejtenénk egymást: a jövőben valamikor azért még előfordulhat, hogy szívesen lefeküdnék veled.

A szakítás után

Az elválás legjobb része a szakítás utáni szenvedés, amikor minden csupa meglepetés. Kinek a cuccai égtek el véletlenül kinél, kinek az anyukája mondott kiről mit, ki merre nézett a körúton AMIKOR, kiről milyen tetoválásokat kellene valahogy ügyesen eltüntetni, ki kapja meg a közös barátok feletti gyermektartás jogát, ki találkozhat velük páros és ki páratlan héten, ki lépett hamarabb túl rajta, ki akar újra visszakapaszkodni a párkapcsolat kisiklott vonatára, meg persze mindenkinek megvan AZ AZ EXE, akit még évek múlva is fel fog hívni részegen. Szóval indulhat az az egymás iránt érzelmi szinuszgörbe, ami egyre csökkenő amplitúdóval halad könyörtelenül a végtelen feledés felé.

Miért ne szakítsatok?

De, szakítsatok! Szakítani tök szuper, sokkal jobb szingliként új és saját életet kezdeni, hogy elkezdhessétek felépíteni a saját kis sorsotokat, és elérjétek a saját céljaitokat, míg bele nem csöppentek hirtelen a semmiből a következő iszonyú béna párkapcsolatba és kezdődhet minden ugyanúgy elölről.

Úgyhogy, lányok, szakítsatok! 🙁

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.