Egyéb kategória

Honnan tanulhatunk önmagunkról? – Insta-profilok a nőiségről

Megélni a bennünk lévő női erőket nem magától értetődő. Olyan képesség, amely befele figyelést igényel ahhoz, hogy kifelé sugározni tudjon. De ehhez nélkülözhetetlen, hogy ismerjük a testünk működését, a ciklusunkat, a testi szükségleteinket, valamint a kapcsolatainkat, és a világban elfoglalt helyünket. Lássunk olyan nőket, akik mernek ezzel foglalkozni az Instagram népe előtt!

vous - 2022.03.13.
Honnan tanulhatunk önmagunkról? – Insta-profilok a nőiségről

Talán már te is szembe találtad magad olyan helyzetekkel, amikor egy csinosan felöltözött nő unalmas, érdektelen hatást váltott ki belőled. Míg biztosan ismersz olyat is,

aki első ránézésre nem tűnik istennőnek, a kisugárzása mégis levesz a lábadról – még akár nőként is!

Ilyen helyzetekben elfoghat egy vágyakozás, hogy mi is szeretnénk ennyire rendben lenni önmagunkkal, megélni a női mivoltunkat, ismerni a testünk működését.

Összegyűjtöttünk néhány hazai nőt, akik nem rejtik véka alá a véleményüket, vagy épp a vágyaikat!

@_olahbarbara_

Objektum doboz

Kezdjük talán az egyik legizgalmasabbal! Oláh Barbara oldalán új értelmet nyer az érzékiség, a vágyak megélése. Mindezt olyan formában tálalja, hogy minden sallangtól mentessé válik.

@fejerbernadett

Objektum doboz

Fejér Bernadette erdélyi származású fotós, a gyönyörű képeivel kommunikál a női létezés átéléséről, a testi vágyakról és az összetartozásról. A posztok stílusával pedig azonnal megteremti azt az ősi létformát, amely elementárisan hiányzik a modern életvitelünkből.

@miafemme

Objektum doboz

A Miafemme podcastot – immár három – vagány, a világra nyitott nő készíti. Olyan fontos és hiánytémákról beszélnek, mint a szőrtelenítés, az orgazmus színlelés, biszexualitás, monogámia, abortusz női barátságok fontossága vagy épp a nők bérezésével való problémák.

@ciklusmesek

Objektum doboz

A @ciklusmesek Instagram-oldalát Nóri kezeli, akitől rendkívül hasznos tartalmakat olvashatunk a menstruációs ciklusunkról, mindezt olyan módon kommunikálva, hogy a legkevésbé se érezzük kínosnak.

@hormonmentes 

Objektum doboz

Az előző profilhoz hasonlóan Janka is edukációval foglalkozik, az Instagramoldalán és a Youtube-csatornáján egyaránt. Körbejárja a felnőtt élet megélésének kérdéseit. Beszél menstruációról, fogamzásgátlásról, termékenységtudatról, teherbeesésről. Közben pedig nem feledkezik meg a férfiak funkcionálásáról sem!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!