Egyéb kategória

Igazi megkönnyebbülés, amikor nem ragaszkodunk már tovább egy olyan álomképhez, amit nem érhetünk el – Lányok, ne féljetek a rövid hajtól!

„Manapság nagy divatját éli a hosszú haj. Lépten-nyomon az Így ápold a hosszú hajad!, Ezt csináld, hogy gyorsabban nőjön a hajad!, Ezt szedd, hogy hosszú hajad legyen! című cikkek hadával találkozunk, és persze nem mehetünk el a reklámokban, plakátokon, magazinokban szereplő, csodás, dús hajkoronával rendelkező modellek mellett sem. Nőként és fodrászként is sok olyan lánnyal találkozom, aki szinte bármit képes lenne megtenni azért, hogy minél hosszabb haja legyen” – kezdi történetét Éva, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Kovács Éva írását olvashatjátok.

vous - 2022.03.11.
Igazi megkönnyebbülés, amikor nem ragaszkodunk már tovább egy olyan álomképhez, amit nem érhetünk el – Lányok, ne féljetek a rövid hajtól!

Nem sajnálnak rá sem időt, sem pénzt, sem energiát, pedig sajnos sokuknak nem alkalmas a haja arra, hogy az áhított hosszú, dús fürtöket elérjék. Úgy gondolom, a magazinok túlságosan keveset foglalkoznak a rövid frizurák viselésével, ápolásával, formázásával, emiatt sok lány fél attól, hogy megváljon az ugyan hosszú, de sokszor töredezett végű vagy éppen alig pár szál hajuktól. Néha még akkor sem hajlandóak rá, ha ők maguk is beismerik, hogy az a legkevésbé sem esztétikus látvány.

Amikor azt javaslom nekik, hogy próbálkozzanak meg egy rövidebb frizurával, sokszor kapom válaszként, hogy

Nem akarok úgy kinézni, mint egy férfi!

– pedig nem kellenek hozzá derékig érő loknik, hogy valaki igazán nőies, csinos lehessen.

Félreértés ne essék, nem vagyok az a típusú fodrász, akinél az 5 centi vágás fél métert jelent. Magam is sokáig vágytam a hosszú hajra, de néha el kell fogadnunk, hogy a hajunk egyszerűen nem alkalmas arra, hogy címlaplány frizuránk legyen.

rövid haj borotvált

Az igazi nőnek csak hosszú haja lehet? A frizurakultusz nyomába eredtünk

Egy ismert pszichológus, Bagdy Emőke egyik előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiak ösztönösen a dús, hosszú hajkoronával rendelkező nőket keresik, még ha másmilyen karakterek is elrabolhatják szívüket. Míg ma már ez az elvárás a hétköznapok szintjén enyhülni látszik, a populáris kultúrában még mindig a hosszú haj a nőiesség szimbóluma.

A teljes cikket ITT olvashatjátok tovább!

A sok beszedett hajnövesztő étrendkiegészítő és a csodasamponok helyett inkább válasszunk egy praktikus és rövid frizurát, amivel ugyanolyan szépnek érezhetjük magunkat, mintha a derekunkat csiklandoznák az áhított fürtjeink. Igazi megkönnyebbülést is jelenthet, amikor nem ragaszkodunk már tovább egy olyan álomképhez, amit nem érhetünk el. Nem kell egyből az egészen rövid, fiús pixie fazonra gondolni, sokaknál nagy változás érhető el már akár egy vállig érő bob frizurával is. Azok közül a nők közül, akiket sikerült rábeszélnem a vágásra, egyikük sem bánta meg. Sőt, volt olyan, aki a vágás után felkiáltott: „Jé, kinőtt a hajam!”.

Forrás:
Depositphotos, Pexels

Fontos, hogy rájöjjetek, semmivel sem vesz el több időt a rövid haj ápolása, mint a hosszúé. Néhány alkalom után már profin elbánunk az esetleges kóbor tincsekkel is. Ugyanúgy variálhatjuk, vasalhatjuk, göndöríthetjük, fonhatjuk, csavarhatjuk, mint a hosszú hajunkat, egy egészen kicsi gyakorlást igényel csak. 

Higgyétek el, lányok, egy próbát megér. Sokaknál egészen üdítően hat a változás, és ha esetleg kétségeitek lennének, gondoljatok arra, hogy ez csak haj, mindig visszanő. Addig pedig ezer meg ezer újabb frizurát próbálhattok ki, és közben talán megtaláljátok az igazit.

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek