Egyéb kategória

Csalogassátok elő a jó időt egy igazi tavaszváró füstös sminkkel!

Napsütéses napokkal kényeztet minket a természet, de sajnos a tavaszra még várni kell. Addig szépen lefejtjük magunkról testi-lelki gúnyáinkat, sminkünkkel pedig új irányt adunk a szezonnak.

vous - 2022.03.06.
Csalogassátok elő a jó időt egy igazi tavaszváró füstös sminkkel!

Elég széles a skála a sminktrendek terén, a pasztellrózsaszín és a kék szín is nagyon népszerű, mellettük a Hófehérke-piros ajkak és a kék-zöld sellő színek dominálnak. A tavasz első heteiben azért még nem ugrunk fejest a színek kavalkádjába, a tél színeit egy kicsit még meg lehet tartani – csak a lassú fokozatosság kedvéért. Bár a természet elég hirtelen vált mostanság a hőmérsékletet tekintve.

Tavaszváró smink számunkra – jelen pillanatban – a khaki füstös szem, púderes ajkakkal. A zöld szeretete a téli hónapok divatjából maradt meg, de az árnyalatot ugye magunk választjuk meg.

A füstös szem egyáltalán nem komor viselet, igazán szexi, elmélyíti a tekintetet, kiemeli az írisz színét, a szem formáját.

Bármilyen színnel elkészíthető, a zöld különleges hatást ad. A khakiszínek időnként bebarnulnak a szemhéjon, amin zöld ceruzával vagy másik zöld árnyalattal segíthettek. Mi most púderszínnel kombináltuk a következő módon:

1. lépés: Kezdjétek a sminket a szokásos módon az arc hidratálásával, korrektorral, szemhéjbázissal.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. lépés: A szemöldök alá törtfehér vagy bézs árnyalat kerül, a belső zugba púderrózsaszínt tegyetek.

Forrás:
Hámori Zsófia

3. lépés: A szempillatöveket kontúrozzátok körbe sötétbarna, fekete vagy sötétzöld ceruzával, rövid szőrű ecsettel satírozzátok el, majd fixáljátok a kekiszínnel. Az alsó pillasor alatt lehet vagányan vastag a satírozás, és egy buci ecsettel a szemhéjráncba, vagyis a mélyítőívbe is rakjatok belőle – ez kiemeli a szemet.

Forrás:
Hámori Zsófia

4. lépés: Ha leszóródott volna a szem alá a festék, akkor töröljétek le, majd szemkrém használata után alapozzatok és tegyetek korrektort a szem alatti részre is. Enélkül piszkos hatása lesz egy füstös sminknek.

Forrás:
Hámori Zsófia

5. lépés: A szemöldököt igazítsátok színére, formájára, a pillákat fessétek bátran.

Forrás:
Hámori Zsófia

6. lépés: Üde pírt rakunk az arcra, az ajkakra pedig kedves rózsaszín kerül.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Kattintsatok IDE, és nézzétek meg, mivel készült a smink:

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek