Egyéb kategória

Csalogassátok elő a jó időt egy igazi tavaszváró füstös sminkkel!

Napsütéses napokkal kényeztet minket a természet, de sajnos a tavaszra még várni kell. Addig szépen lefejtjük magunkról testi-lelki gúnyáinkat, sminkünkkel pedig új irányt adunk a szezonnak.

vous - 2022.03.06.
Csalogassátok elő a jó időt egy igazi tavaszváró füstös sminkkel!

Elég széles a skála a sminktrendek terén, a pasztellrózsaszín és a kék szín is nagyon népszerű, mellettük a Hófehérke-piros ajkak és a kék-zöld sellő színek dominálnak. A tavasz első heteiben azért még nem ugrunk fejest a színek kavalkádjába, a tél színeit egy kicsit még meg lehet tartani – csak a lassú fokozatosság kedvéért. Bár a természet elég hirtelen vált mostanság a hőmérsékletet tekintve.

Tavaszváró smink számunkra – jelen pillanatban – a khaki füstös szem, púderes ajkakkal. A zöld szeretete a téli hónapok divatjából maradt meg, de az árnyalatot ugye magunk választjuk meg.

A füstös szem egyáltalán nem komor viselet, igazán szexi, elmélyíti a tekintetet, kiemeli az írisz színét, a szem formáját.

Bármilyen színnel elkészíthető, a zöld különleges hatást ad. A khakiszínek időnként bebarnulnak a szemhéjon, amin zöld ceruzával vagy másik zöld árnyalattal segíthettek. Mi most púderszínnel kombináltuk a következő módon:

1. lépés: Kezdjétek a sminket a szokásos módon az arc hidratálásával, korrektorral, szemhéjbázissal.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. lépés: A szemöldök alá törtfehér vagy bézs árnyalat kerül, a belső zugba púderrózsaszínt tegyetek.

Forrás:
Hámori Zsófia

3. lépés: A szempillatöveket kontúrozzátok körbe sötétbarna, fekete vagy sötétzöld ceruzával, rövid szőrű ecsettel satírozzátok el, majd fixáljátok a kekiszínnel. Az alsó pillasor alatt lehet vagányan vastag a satírozás, és egy buci ecsettel a szemhéjráncba, vagyis a mélyítőívbe is rakjatok belőle – ez kiemeli a szemet.

Forrás:
Hámori Zsófia

4. lépés: Ha leszóródott volna a szem alá a festék, akkor töröljétek le, majd szemkrém használata után alapozzatok és tegyetek korrektort a szem alatti részre is. Enélkül piszkos hatása lesz egy füstös sminknek.

Forrás:
Hámori Zsófia

5. lépés: A szemöldököt igazítsátok színére, formájára, a pillákat fessétek bátran.

Forrás:
Hámori Zsófia

6. lépés: Üde pírt rakunk az arcra, az ajkakra pedig kedves rózsaszín kerül.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Kattintsatok IDE, és nézzétek meg, mivel készült a smink:

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.