Egyéb kategória

Hogyan válasszunk divatos női bőrkabátot? Divatkalauz mindenkinek!

A bőrkabát tipikusan az a ruha, amely minden körülmények között trendi és örök darabnak számít. Nem létezik olyan fazon, amely ódivatúvá válna belőle, sőt a régi retro bőrkabátok jelentős része kifejezetten stílusosan hordható a mai napig. De miért is kellene kimennie egy olyan ruhadarabnak a divatból, amelyet, ha valódi bőrről van szó, akár évtizedekig tudunk hordani? Épp ezért érdemes megfontolni, hogy milyen fazonú és színű bőrkabátra tegyünk szert!

vous - 2022.03.03.
Hogyan válasszunk divatos női bőrkabátot? Divatkalauz mindenkinek!

Hogyan válasszuk ki hosszútávra a bőrkabátunkat?

A bőrkabát nem olcsó mulatság, pláne, ha minőségi bőrből készül. Márpedig a bőrkabát akkor igazán tartós és örökérvényű, ha minőségi módon készítették ki a hozzá használt bőrt. Egy ilyen kabát garantáltan tíz vagy húsz év múlva is szinte újszerű marad, vagyis mindenképp megéri az árát. Ehhez mérten érdemes pénzt és időt áldozni a kiválasztására.

Mi alapján válasszunk hosszútávra? Bőrkabátból is rengetegféle lehetőség adott.

Nagyjából három kategóriába sorolhatóak: klasszikus, modern és divat bőrkabátok.

Előbbi kifejezetten azt a stílust képviseli, amely nagy eséllyel soha nem lesz ódivatú, és a legtöbb öltözékhez remekül felvehető. Akár olyan ruhákhoz is, amelyeket ezen a linken találunk: https://modivo.hu/c/nok/ruhanemu. Klasszikus fazonokban kaphatóak, nem kirívóak, tehát semmi olyan nincs rajtuk, ami pár év múlva már divatjamúltnak számítana.

Ugyanakkor a modern és a divatkabátok kategóriájában előfordulhatnak olyan színek és fazonok, amelyek csupán pár évig fogják megállni a helyüket a trendi kabátok jelzője alatt. Ezért amikor hosszú távra keresünk valamilyen különlegesebb darabot, ne az aktuális divatot keressük benne. Legyen klasszikus, vagy annyira egyedi, hogy különleges szabásával évek múltán is megtartja az unikális érzetét. A különleges ugyanis teljesen más, mint a divatos. Amikor kiválasztjuk a megfelelő kabátot, azt is érdemes mérlegelni, hogy milyen évszakokban szeretnénk hordani. A bőrdzsekik jellemzően három évszakosak, ám a bélelt típusok leginkább csak őszre és télre hordhatóak jobban. A vékonyabb bélelésű modellek ugyanakkor remekül viselkednek akár télen is, ha megfelelően alájuk öltözünk – vagyis téliesíthetőek.

Bőrök és színek

Bőrkabát többféle bőrből készülhet. Jellemzően minél finomabb a bőr, annál drágább a kabát. A kifejezetten elegáns és finom női bőrdzsekik minőségi, selymes, puha tapintású bőrből, például báránybőrből készülnek. Hasonlóan finom anyag nyerhető ki a kecskebőrből is. Viszont a keményebb, strapabíróbb kabátokhoz már jellemzően marha- vagy birkabőrt használnak a leggyakrabban. A bőr továbbá többféle kikészítéssel készülhet. A matt, barkás felületű, velúr jellegű bőrök mellett lakk, fényes, vagy épp mintázott bőrből készült kabátokat is nézhetünk magunknak. Színekben pedig aztán tényleg rendkívül széles lehet a választék. Viszont ha olyan kabátot tervezünk keresni, amely jól mutat egy hétköznapibb, vagy egy félelegáns, elegáns viselethez is, akkor mindenképp abban a színben válasszunk, ami valóban társítható mindenféle általunk viselt szetthez. Ahogy az lenni szokott, bőrkabátból is a fekete az, ami tényleg univerzális viselet lehet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.