Egyéb kategória

5 aprócska trükk, és búcsút mondhattok a viszkető fejbőrnek!

Ha hideg idő, akkor hideg levegő, ha hideg levegő, akkor fűtött szoba, az pedig egyenes út a száraz bőrhöz. Ha pedig azt hinnétek, a száraz bőr csak a kezeteken és az ajkatokon alakulhat ki, tévedtek.

vous - 2022.02.22.
5 aprócska trükk, és búcsút mondhattok a viszkető fejbőrnek!

Télen ugyanis az arra érzékenyebbek sokkal hamarabb esnek áldozatul a száraz, égő, viszkető fejbőr kellemetlenségeinek, ami könnyedén havas hajkoronába csaphat át. A száraz fejbőr pedig könnyen jön, ám annál nehezebben múlik el. Azonban ha szép lassan végigmentek a következő lépéseken, búcsút inthettek a viszkető, korpás fejbőrnek!

Értsétek meg, miről van szó!

Lehet, hogy azt érzitek, csak viszket és száraz a fejbőrötök, ez több annál, ugyanis a száraz időjárás hatására az egyébként ártalmatlan élesztőgombák elszaporodnak a fejbőrön. Ennek hatására az immunrendszer hámlasztani kezdi a bőrt, ezáltal igyekszik megszabadulni a fertőzött bőrsejtektől. Ezért vannak fehér pelyhek a hajatokban.

Forrás:
Canva.com

Alapvetően két típusa van: vagy túl zsíros a fejbőrötök, vagy túl száraz. Mindkét esetben a normál értékre kell visszabillenteni a bőrötök állapotát, ám jó, ha bőrgyógyász is lát benneteket, mert kenőccsel is tud javítani a helyzeteteken.

Csökkentsétek a hajkencéitek számát!

Amint elkezditek tapasztalni a havazást vagy a piros foltokat, álljatok le a hajhab, lakk, szárazsampon használatával. Könnyen előfordulhat, hogy valamelyik összetevő borította fel a fejbőrötök egyensúlyát.

Változtassatok a hajmosási rutinotokon!

Ha túl száraz a bőrötök, ne használjatok zsíros hajra javasolt sampont, az csak még jobban kiszárítja a fejbőrötöket. Azonban ha már piros foltok jelennek meg, speciális gyógysamponra lesz szükségetek a patikából. Gyakrabban kell majd hajat mosnotok, hogy visszaszorítsátok a gombák szaporodását, beletelik majd egy kis időbe és kísérletezgetésbe, mire eltaláljátok a megfelelő arányt, de ne adjátok fel!

Forrás:
Canva.com

Hámlasszátok a fejbőrötöket is!

Vannak erre speciális kezelések, de otthoni bőrradírkeverékkel is nekiállhattok. Keverjetek össze sót vagy cukrot kókuszolajjal vagy olívaolajjal, míg egységes masszát nem kaptok, és jól dörzsöljétek bele a fejbőrötökbe. A só és a cukor leszedi a felesleges, fertőzött hámréteget, az olaj pedig feltölti nedvességgel.

Hidratáljátok!

Akárcsak az arcbőrötöknek, a fejbőrötöknek is szüksége van hidratálásra. Erre a célra az olívaolaj vagy a kókuszolaj tökéletesen megfelel, de írtunk már nektek a mangóvaj és sheavaj hajra gyakorolt csodás hatásáról is.

Forrás:
Canva.com

Kenjétek, masszírozzátok a fejbőrötökbe, csavarjátok be meleg törölközőbe, és akár egy egész éjszakát is rajta hagyhatjátok, majd mossátok le. A pozitív hatást érezni fogjátok.

Címkék: #haj #hajápolás #tipp
Ajánlott cikkek