Egyéb kategória

Hogyan válasszunk hajszárítót?

Kíváncsi vagy, hogyan válassz hajszárítót? Ha hajszárító vásárlásáról van szó, mindig jobb, ha a megfelelő minőségű és a hajtípusodnak megfelelő eszközt választod, amely jelentős változást hozhat a hajad állapotában. Akár hiszed, akár nem, az optimális hajszárító felhasználással kisebb valószínűséggel lesz sérült, megégett a hajad. Tehát, ha érdekel ez a téma, és szeretnél valamit megtudni ezzel a kérdéssel kapcsolatban, olvasd el ezt a cikket! Ügyelj az anyagra, a tömegre, a teljesítményre és minden további jellemzőre, amely segíthet a haj egyszerűbb szárításában.

vous - 2022.02.18.
Hogyan válasszunk hajszárítót?

A szerény hajszárító hosszú utat tett meg napjainkig, és bár az alapmodellek még mindig léteznek, a drága vagy mondjuk úgy, „befektetési” változatok extrákkal szerelt verziói jelentősen javíthatják a hajminőséget és a szárítás élményét – feltéve, hogy elég időt szánsz annak dekódolására, hogy mik és miben számítanak a hajadnak. Manapság ugyanis minimum felsőfokú űrhajózási mérnöki diplomát kell szereznünk, és legalább 2500 termékismertetőt kell elolvasnunk, mielőtt belépünk a csúcskategóriás, toptechnológiás hajszárítók új birodalmába. Nade, itt a Notino.hu, hogy segítsen, és a hajszárító vásárlás kevésbé hasonlítson a rakétatudományhoz.

Forrás:
Freepik

Teljesítmény

A nagy teljesítményű motor intenzívebb légáramlást biztosít, ami lerövidíti a hajformázási időt anélkül, hogy túlzott hőhatásnak tenné ki a hajadat. Ha a motor nem erős, akkor valójában jelentősebb hőt és kevesebb szélenergiát fúj, ami, ha jobban belegondolunk azt jelenti, hogy szárazra pirítja a hajat. A nagy teljesítményű szárítók nem égnek ki olyan gyorsan, mint kismotoros unokatestvéreik. Kulcsfontosságú tehát, ha sűrű a hajad, amelynek száradása akár két évszázadot is igénybe vesz, akkor figyeld a teljesítmény-mutatókat! Ha a maximumra törekszel, akkor kukkants rá a Dyson Supersonic hajszárítóra, ami akár 75 százalékkal növeli a simaságot, és akár 132 százalékkal javítja a fényességi rátákat.

Ionos, turmalin

Az ionos szárítók negatív ionokat bocsátanak ki, a víz ionjai pozitív töltésűek. Ez a tudomány rejlik annak a hátterében, hogy az ionos hajszárító sokkal hatékonyabban töri fel és szórja szét a vízcseppeket a hajszálakon, megakadályozva, hogy azok beszívják őket és göndörödést idézhessenek elő, és mindez jelentősen felgyorsítja a száradási időt.

Az ionos funkció optimális a kutikula zárására és a nedvesség eltávolítására a hajról, így a finis simább és fénylőbb lesz.

A turmalin szárítók belseje a jelzőként használt a féldrágakőből készül, vagy azzal van bevonva, ami még több negatív iont juttat a levegőbe, még tovább javítva a szárítási intervallumot, viszont ennek tükrében növelve a hajszárító árát is. Ezt a technológiát priorizáld, ha a hajad göndör vagy vastagszálú és nehezen szárad.

Kerámia, porcelán, infravörös

Az ezekkel a hívószavakkal rendelkező hajszárítókat úgy tervezték, hogy a lehető legegyenletesebben és legfinomabban oszlassák el a hőt. A kerámia vagy porcelán a hajszárító fém vagy műanyag fűtőelemeinek és egyéb belső részeinek bevonására vagy teljes cseréjére használható, ami tehát kiegyensúlyozottá varázsolja a hőáramlást, ráadásul negatív ionokat bocsát ki a száradás felgyorsítása érdekében. Ha a szárító infravörösnek titulált, ez azt jelenti, hogy hosszabb energiahullámokat használ, ami behatol a hajba, és belülről kifelé szárítja azt. Nézd meg a Philips árukínálatát, és részesítsd előnyben ezeket a paramétereket, ha hajad vékonyszálú és száraz, de tulajdonképpen ezekből a jellemzőkből bármilyen hajtípus csak profitálhat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.